Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Tragédia na futbalovom štadióne v Guatemale: O život prišli desiatky ľudí

GUATEMALA CITY - Dňa 16. októbra 1996, osemdesiat štyri ľudí zomrelo a ďalších 147 bolo zranených pri panike na Estádio Mateo Flores v Guatemala City.
Zdroj: tdifh.blogspot.sk
Zdieľajte:

Hrala sa kvalifikácia na svetový šampionát medzi Guatemalou a Kostarikou. Hodinu pred výkopom bol štadión preplnený. 45 tisíc fanúšikov sa tam doslova napchalo, niektorí z nich sa tlačili na stenách hornej strane štadióna. V tom náhle vypukla panika a na štadióne začalo peklo. Ľudia šaleli a snažili sa dostať zo štadióna. Ich počínanie malo za následok osemdesiat štyri mŕtvych a 147 zranených. Väčšina úrazov a smrteľných nehôd bolo kvôli zaduseniu.

Výpovede účastníkov tragédie sa odlišovali. Podľa FIFA predané vstupenky vytvorili nadbytok ľudí, ktorí sa snažili uniknúť zo štadióna. Zatiaľ čo hovorca guatemalskej vlády tvrdil, že fanúšikovia na štadióne sa snažili vyvolať bitku.

Prečítajte si aj: 14. október 2006: Deň, keď Petr Čech bojoval o život

Guatemalskí úradníci okamžite zruší hru. FIFA zakázala používanie štadióna v Estádio Mateo Flores v Guatemala City. Zápas sa nakoniec odohral na konci novembra v Memorial Coliseum v Los Angeles.

Zákaz používania štadióna trval približne dva roky. Keď sa otvoril, stalo sa tak so zníženou kapacitou 30.000 fanúšikov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: tdifh.blogspot.sk

Diskusia

Podobné články