Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

OFICIÁLNE vyjadrenie hráčov k odmenám: Dohoda pod nátlakom, niektorí hráči boli ohrození

BRATISLAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti v ich spoločnom vyhlásení vyjadrili ľútosť nad tým, že financie a odmeňovanie počas kvalifikácie MS 2018 sa stali ústrednými témami v čase prípravy na dôležitý októbrový dvojzápas v Slovinsku (0:1) a doma so Škótskom (3:0).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zverenci trénera Jána Kozáka tvrdia, že s uzatvorením súčasnej dohody so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) súhlasili pod nátlakom najmä preto, že bolo ohrozené zotrvanie vybraných hráčov v mužstve.

Prečítajte si aj: Reprezentanti bez štartovného, Kováčik: Musíme si uvedomiť, na čo máme. Nie sme gigant ako Apple

V tomto cykle nebudú brať reprezentanti štartovné, ktoré žiadali. Financie získajú len v prípade priaznivých výsledkov, resp. za postup na finálový turnaj v Rusku. Najviac, až 150.000 eur, si môžu zarobiť za víťazstvo nad Anglickom, pričom polovicu im SFZ vyplatí hneď a druhú časť až v prípade postupu.

Za remízu s Albiónom dostanú polovicu zo 150.000 eur, t.j. 75.000 eur. Triumf nad Škótskom a Slovinskom, teda súpermi "druhého sledu", ocenil SFZ sumou 100.000 eur (za remízu 50.000 eur - pozn.). V prípade ďalších súperov v F-skupine eliminačných bojov Litvy a Malty dostanú hráči peniaze len za víťazstvo - konkrétne sumu 100.000 eur.

Oficiálne vyjadrenie hráčov futbalovej reprezentácie Slovenska k téme financií a odmeňovania mužstva v kvalifikácii, ktoré TASR prináša v plnom rozsahu bez redakčných úprav:

Je nám veľmi ľúto, že sa v posledných týždňoch stalo ústrednou témou v súvislosti s reprezentáciou financovanie a odmeňovanie mužstva v kvalifikácii. V prvom rade musíme zdôrazniť, že pre každého z nás je veľká česť reprezentovať Slovensko a vždy sme odhodlaní siahnuť až na dno svojich síl bez ohľadu na výšku odmien.

Naša požiadavka na zmenu systému odmeňovania vychádzala z negatívnych skúseností so Slovenským futbalovým zväzom a dosiaľ nevyplatenej časti prémie z ME, pričom nám išlo najmä o princíp. Pokiaľ ide o výšku odmeny, ktorá bola prezentovaná aj v médiách, treba povedať, že nešlo o sumu, na ktorej sme trvali, nakoľko sme boli ochotní pristúpiť na oveľa nižšiu sumu, o čom bol informovaný aj samotný prezident zväzu p. Kováčik.

Publikovanie týchto informácií pár dní pred kvalifikačnými zápasmi považujeme za úplne nevhodné a zle načasované, keďže iba zbytočne negatívne ovplyvnili pohľad verejnosti na reprezentáciu.

S uzatvorením uvedenej dohody sme pod nátlakom SFZ súhlasili najmä preto, že bolo ohrozené zotrvanie vybraných hráčov v mužstve. Ako sme už zdôrazňovali, nikomu z tohto mužstva nejde o zarábanie na reprezentácii, čoho dôkazom je aj zrieknutie sa časti odmien na charitu. Ide nám však o principiálnu zmenu, ku ktorej sme nemali možnosť vyjadriť sa a opäť sme raz museli ustúpiť zo svojich požiadaviek tak, ako to bolo už veľakrát v minulosti.

Týmto vyjadrením považujeme túto tému z našej strany za uzatvorenú. Svoje úsilie budeme aj naďalej prezentovať v prvom rade na ihrisku, kde urobíme maximum pre čo najlepší výsledok. Veríme, že svojimi výkonmi potešíme fanúšikov, ktorí stoja pri nás za každých okolností, čo si nesmierne vážime.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články