Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Silný príbeh z Talianska: Lekári mu predpovedali, že nikdy nebude chodiť. Teraz debutoval v Serii A

CAGLIARI - Vzoprel sa krutému osudu a splnil si svoj sen.
Zdroj: twitter.com
Zdieľajte:

Fabio Piscane mal našliapnuté k veľkej futbalovej kariére, ako 14-ročného si ho vybral janovský FC. Potom však mladíka paralyzoval Guillain-Barrého syndróm, pri ktorom človek nemôže ovládať svaly v tele. "Jedného dňa som sa prebudil a bol som paralyzovaný od hlavy až k päte. Ako vážne to je som si uvedomil až vo chvíli, keď som bol pripútaný na nemocničnom lôžku. Tá diagnóza bola hrozná," spomínal Piscane. To, že už nikdy nebude hrať futbal, bolo vtedy vedľajšie. Fabio určitú dobu ležal v kóme a bojoval o život.

Prečítajte si aj: VIDEO Neskutočný fyzický fond: Talent Ajaxu pri góle atakoval Boltov svetový rekord

Napriek obrovským zdravotným problémom, však dokázal svoju kariéru obdivuhodne reštartovať a cez niekoľko treťoligových tímov sa dostal až do Cagliari, v drese ktorého si minulú nedeľu odbil debut v najvyššej súťaži. "Od chvíle, keď mi bolo oznámené, že by som mohol hrať, mal som všetky tie čierne okamihy späť v mysli. Štyri mesiace som nad týmto okamihom premýšľal dňom i nocou," povedal.

Porazil najväčšieho nepriateľa a splnil si svoj sen. Nebolo to však poprvýkrát, čo na seba upozornil. Už dávnejšie sa preslávil tým, že v nižšej súťaži odmietol úplatok 50-tisíc eur, čo sa vtedy rovnalo jeho polročnému platu. Za odmenu sa stal ambasádorom FIFA a zatrénoval si s národným tímom.

Minulú nedeľu sa dočkal zadosťučinenia. Nezmazateľne sa zapísal do histórie a bude slúžiť ako príklad pre budúce generácie. "Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí ma denne podporovali. Najviac ďakujem môjmu synovi, ktorý mi dodáva obrovskú silu. Nezabudnem ani na trénera Rastelliho. Je to skvelý muž. Jeden z tých, ktorí plnia svoje sľuby," dodal Piscane.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články