Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Neskutočný fyzický fond: Talent Ajaxu pri góle atakoval Boltov svetový rekord

AMSTERDAM - Neskutočný gól padol v stretnutí druhého kola holadnského pohára KNVB Cup medzi Utrechtom a Twente.
Zdroj: mozaikhaber.com
Zdieľajte:

Na konci zápasu bránil Utrecht tesné vedenie 2:1. Pri jednej z posledných akcií sa všetci hráči Twente narvali do pokutového územia súpera, aby sa posnažili vydolovať gól z rohového kopu.

Prečítajte si aj: Chceš vyzerať ako najsvalnatejší futbalisti sveta? Domáca posilňovňa je to pravé!

Lopta však bola odkopnutá a všetci sa vracali na druhú stranu. Vtedy prepol do Turbo módu mladý talent Richairo Živkovic (20), ktorý v Utrechte hosťuje zo známej liahne talentov, amsterdamského Ajaxu.

Rozbehol sa z vlastnej šestnástky a prešprintoval aj tých, ktorí mali náskok dvadsať metrov. Pri lopte bol ako prvý a nič mu nebránilo skórovať. Tak sa stal hrdinom zápasu, keďže prvý gól dal v 17. minúte taktiež on.

Pri pohľade na šprint v 93. minúte zápasu neostavá nič iné, ako uznanlivo pokývať hlavou. V pozápasových štatistikách Živkovicov gól vynikol ešte viac - pri šprinte na 100 metrov mu bol vypočítaný čas 10.96. To je o sekundu menej ako svetový rekord Usaina Bolta.

Zaujímavé je, že na olympiáde by sa s trochou štastia dostal aj do finále, lebo niektorí atléti v Riu de Janeiro zabehli iba o 0,2 sekundy rýchlejší čas.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: dailystar.co.uk

Diskusia

Podobné články