Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Obrovská tragédia: Slovenský talent zomrel v Česku priamo na ihrisku!

FRYŠTÁK - Spoza rieky Moravy k nám dorazila veľmi smutná správa. 22-ročný nádejný slovenský futbalista českého klubu FC Fryšták Martin Troják tragicky zomrel pri tom čo najviac miloval, keď dokonal na futbalovom ihrisku počas tréningu.
Zdroj: Ihrisko v Pečeňadoch - ilustračné foto (trnavskyhlas.sk-Ján Král)
Zdieľajte:

Podľa dostupných informácií slovenskému hráčovi českého klubu zlyhalo srdce. K obrovskej tragédii došlo vo štvrtok 18. augusta na umelej tráve počas tréningu, pohreb sa uskutočnil v nedeľu 21. augusta v Pečeňadoch pri Hlohovci, kde zamierili aj všetci hráči a kamaráti tragicky zosnulého mladíka z českého tímu. Z Fryštáku na Slovensko zamieril plný autobus a dres s číslom 11, ktorý Troják v českom klube obliekal, oficiálne vyradili.

Prečítajte si aj: Ďalšia šokujúca futbalová tragédia: Iba 19-ročného mladíka ubodali na smrť pred vlastným otcom!.

"Po štvrťhodine hry bez akéhokoľvek kontaktu padol k zemi a už mu nikto nedokázal pomôcť," uviedol k tragédii šéf futbalu českého FC Fryšták Vratislav Rudolf. Slovenského mladíka sa pokúšali niekoľko desiatok minút oživovať, snaha ale bola márna.

Prečo futbalista zomrel, to asi vie iba jeho najbližšia rodina. Špekulácie o vrodenej srdcovej vade zatiaľ nikto nepotvrdil. "Výsledky súdnej pitvy v Košiciach nepoznáme, to vie len len rodina," dodal Rudolf.

Nádejný talent slovenského futbalu pochádzal z Pečeniad. V mládežníckych kategóriách hral vo Veľkých Kostoľanoch, neskôr pôsobil aj v trnavskom Spartaku a Pečeňadoch. Na jeseň 2014 prestúpil do českého FC Fryšták, kde bol so svojou priateľskou povahou v kolektíve tiež veľmi obľúbený. Jeho brat Patrik ešte v uplynulej sezóne nastupoval za treťoligové céčko Spartaka, momentálne už je hráčom Veľkých Kostolian.

„Ťažko sa hľadajú slová, je to obrovská tragédia. Bol to náš kamarát, spoluhráč, výborný športovec, skvelý chalan do partie, každému pomohol...“ povedal so slzami v očiach predseda ŠK 2011 Pečeňady Klaudius Adámek.

„Táto správa nás zasiahla, je nám to veľmi ľúto. Martina si budeme pamätať ako veľmi šikovného futbalistu, hrával v strede poľa, navyše išlo o kamarátsky typ. Mnohí zo súčasných členov nášho A-mužstva s ním futbalovo vyrastali, chlapcov jeho nečakaný odchod veľmi bolí. V mene klubu chceme vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalej rodine,“ uviedol Michal Podolan predseda futbalového klubu z Veľkých Kostolian.

Okamžite v piatok dopoludnia sa na ihrisku vo Fryštáku objavil malý pomníček, ktorý rýchlo obklopili sviečky a kytice.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, trnavskyhlas

Diskusia

Podobné články