Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Spartak zvládol odvetu, čaká ho atraktívny protivník

TRNAVA - Spartak Trnava postúpil do 3. predkola Európskej ligy UEFA.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti slovenského klubu FC Spartak Trnava zvládli štvrtkové domáce odvetné stretnutie 2. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017 s arménskym mužstvom Širak Gjumri a po výhre 2:0 postúpili ďalej. Najdôležitejšie momenty prišli po zmene strán, keď sa v krátkom časovom slede presadili Schranz a Tambe.

V 3. predkole čaká na hráčov Trnavy rakúsky klub Austria Viedeň.

Európska liga UEFA 2016/2017 - odveta 2. predkola:

Spartak Trnava - Širak Gjumri 2:0 (0:0)

Góly: 57. Schranzm 61. Tambe. ŽK: Kouakou, Darbinjan, Diarrassouba. Rozhodoval: Hunter (S. Írs.), 6 129 divákov

/prvý zápas 1:1, postupuje Spartak Trnava/

Trnava: Jakubech - Kadlec, Greššák, Godál, Hornik - Sloboda, Bello - Schranz (87. Košťál), Halilovič (80. Paukner), Mikovič - Tambe (76. Jirka)

Širak: Ajvazov - Darbinjan, Mikaeljan, G. Hovhannisjan, A. Hovhannisjan (76. Davojan) - Stoškovič (65. Ajvazjan), Udo, Kaba, Kouakou - Hovsepjan (65. Poghosjan), Diarrassouba

Spartak, prvýkrát v tejto sezóne EL hnaný aj fanúšikmi s tribún City Arény, sa pustil do svojho súpera aktívne a hneď v úvode si vypracoval niekoľko zaujímavých príležitostí pred bránou Širaku. V 7. minúte napriahol z tridsiatich metrov Halilovič, trafil len brankára Ajvazova. V polovici prvého dejstva vysunul Schranz v šestnástke šikovne Haliloviča, ktorý napálil loptu do bočnej siete. Päť minút pred odchodom do šatní pohrozili aj hostia. Na hranici veľkého vápna sa k lopte dostal Hovsepyan, ktorý vôbec prvou strelou v zápase preveril pozornosť Jakubecha.

V 50. minúte zahrával nebezpečný priamy kop Halilovič, spoluhráčov v pokutovom území centrom nenašiel. Následný roh už skončil v rukaviciach hosťujúceho gólmana. O sedem minút neskôr sa mužom momentu stal Ivan Schranz. Najprv mieril z hranice šestnástky tesne vedľa pravej žrde, no o pár sekúnd doklepol svoju hlavičku do žrde za chrbát Ajvazova. Domáci priaznivci sa nestihli doradovať z prvého presného zásahu a už mali ďalší dôvod na radosť. Autor úvodného gólu našiel Tambeho, ktorý si zasekol súperových obrancov a skóroval. V 72. minúte zakončoval po kombinácii trojice Mikovič - Tambe - Halilovič posledný menovaný, jeho nepríjemnú strelu Ajvazov vyrazil. Šesť minút pred koncom predviedol drzý slalom cez obranu mladý Jirka, Mikovičovi chýbal krok, aby jeho snahu zakončil gólovo. V nadstavenom čase ešte napálil loptu do bočnej siete Jirka. Spartak zvládol odvetu a po remíze z prvého duelu postupuje do 3. predkola.

hlas po zápase (zdroj: Spartak TV):

Miroslav Karhan, tréner Spartaka Trnava: "Splnili sme cieľ. Išli sme do zápasu s tým, že nesmieme inkasovať. V druhom polčase sme strelili dva góly a postúpili. Tešíme sa, že sa nám to podarilo. Darilo sa nám zabrániť im v ich rýchlych brejkoch. Prvý polčas sme začali slušne, ale potom prišla nervozita a boli sme v kŕči. V druhom polčase sme dali gól a potom to z nás spadlo. Ešte nemám bližšie informácie o Austrii, ale urobíme všetko, aby sme boli konkurencieschopní."

Martin Mikovič, kapitán Trnavy: "Postup sa podaril, to bol hlavný cieľ. Prvých 20 minút sme zachytili my, potom sme znervóznili, neviem prečo. V druhom polčase sa to ale otočilo. Hovorili sme si, že sa nemáme kam ponáhľať. Bola to výborná robota celého mužstva, že sme neinkasovali. Urobili sme aj radosť našim fanúšikom. Austriu nepoznáme, ale určite to bude výborný klub. Máme to na skok a bude to výjazd aj pre našich fanúšikov. Nemáme sa ich prečo báť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články