Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

EURO 16: Najlepší hráč je z domáceho tímu, ideálna jedenástka bez prekvapení

PARÍŽ - Francúz Antoine Griezmann sa podľa UEFA stal najlepším hráčom futbalového šampionátu EURO 2016.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Útočník vicemajstrov Európy získal vďaka šiestim presným zásahom aj korunu pre najlepšieho strelca turnaja. Do najlepšej jedenástky podujatia sa dostali štyria hráči z kádra víťazného Portugalska - brankár Rui Patrício, obrancovia Pepe a Raphaël Guerreiro i útočník Cristiano Ronaldo.

Griezmann na tróne pre najlepšieho hráča vystriedal Španiela Andresa Iniestu, ktorého ocenili po triumfe jeho tímu na záverečnom turnaji ME 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Okrem Griezmanna sa z Francúzov do najlepšej jedenástky dostal aj Dimitri Payet. Nemecko zastupuje trio Joshua Kimmich, Jérome Boateng a Toni Kroos. Medzi elitu sa dostali aj dvaja zástupcovia Walesu - Joe Allen a Aaron Ramsey. Ronaldo a Pepe sa do najlepšej zostavy ME dostali tretíkrát v kariére.

Ideálnu jedenástku EURO 2016 vyberalo trinásť technických pozorovateľov FIFA na čele s Ioanom Lupescum.

Najlepšia jedenástka EURO 2016 podľa UEFA (4-2-3-1): Rui Patrício (Portug.) - Joshua Kimmich (Nem.), Jérome Boateng (Nem.), Pepe (Port.), Raphaël Guerreiro (Port.) - Toni Kroos (Nem.), Joe Allen (Wal.) - Antoine Griezmann (Fr.), Aaron Ramsey (Wal.), Dmitri Payet (Fr.) - Cristiano Ronaldo (Port.)

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články