Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov EURO 2016: Nemecko

BRATISLAVA - Pokračujeme v predstavovaní účastníkov európskeho šampionátu a dnes sa pozrieme na aktuálnych majstrov sveta, ktorí budú chcieť zopakovať úspech aj na kontinentálnom turnaji.
Zdroj: tsmplug.com
Zdieľajte:

Nemecko sa zúčastní na rekordnom dvanástom európskom šampionáte, v doterajších jedenástich prípadoch sa tešilo z troch titulov. Zlatá radosť nemeckého tímu vypukla v Belgicku 1972, o osem rokov v Taliansku a v roku 1996 v Anglicku. Rovnako trikrát smútili po finálovej prehre, prvú im v Belehrade 1976 pripravili československí reprezentanti. Na poslednom turnaji v roku 2012 skončili v semifinále na kopačkách talianskych futbalistov, ktorých do finále poslali dva góly Balotelliho.

Nemci nechýbali na ME od roku 1972 a postup si nenechali ujsť ani v tejto kvalifikácii. Svoju skupinu D vyhrali s jednobodovým náskokom pred Poľskom, ktoré ich spolu s Írskom ako jediné v kvalifikácii porazilo. Nemci sa v tréningovom kempe stretnú 24. mája vo švajčiarskej Ascone. O päť dní neskôr majú na programe prípravný zápas proti Slovensku. Úradujúci svetoví šampióni uzavrú prípravu duelom s Maďarskom 4. júna. O tri dni odcestujú do Evianu, kde si rozložia základňu pre ME. V základnej C-skupine narazia na Ukrajincov (12. júna), Poliakov (16. júna) a Severných Írov (21. júna).

V predbežnej nominácii nemeckej reprezentácie figuruje 27 futbalistov, tréner Joachim Löw povolal až štrnásť majstrov sveta z Brazílie 2014. Na úvod neprídu stredopoliar Realu Madrid Toni Kroos s útočníkom Lukasom Podolskim z tureckého Galatasarayu, ktorých čaká finále Ligy majstrov, resp. Tureckého pohára. Na predchádzajúcom kontinentálnom šampionáte v Poľsku a na Ukrajine sa z aktuálneho výberu predstavilo trinásť hráčov. Pozvánku dostali aj traja nováčikovia Julian Brandt, Joshua Kimmich a Julian Weigl.

Najviac zápasov za "Die Manschaft" odohral Lothar Matthäus, ktorý počas dvadsaťročnej reprezentačnej kariéry odohral okrúhlych 150 zápasov. Za ním nasleduje Miroslav Klose (137) a dvojica aktívnych reprezentantov Lukas Podolski (127) a Bastian Schweinsteriger (114). Najlepším kanonierom je Miroslav Klose so 71 gólmi, z prvej desiatky historickej tabuľky si svoje skóre môže vylepšiť len Lukas Podolski, ktorý má aktuálne 48 presných zásahov.

Prvý zápas: Bazilej, 5. apríla 1908 Švajčiarsko 5:3 Nemecko

Najvyššia výhra: Štokholm, 1. júla 1912 Nemecko 16:0 Rusko

Najvyššia prehra: Oxford, 13. marec 1909 Anglicko "amatéri" 9:0 Nemecko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články