Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Budúcoročné majstrovstvá Južnej Ameriky sa odohrajú v 10 mestách

MIAMI - Budúcoročné futbalové majstrovstvá Južnej Ameriky Copa America, ktoré oslávia storočnicu, sa budú hrať v USA aj v mestách Orlando, Santa Clara a Seattle. Informovala agentúra AP.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Organizátori sa rozhodli využiť väčšie štadióny, na ktorých sa hráva profesionálna liga v americkom futbale NFL, namiesto menších pre MLS. Dejiskami tak budú štadióny The Citrus Bowl v Orlande, CenturyLink Field v Seattle, Levis Stadium v Santa Clare, MetLife Stadium v East Rutherforde, Rose Bowl v Pasadene, Gillette Stadium vo Foxborough, Soldier Field v Chicagu, NRG Stadium v Houstone, Lincoln Financial Field vo Philadelphii a University of Phoenix Stadium v Glendale.

Vybrané mestá by mali hostiť najmenej po tri zápasy. Dejiská otváracieho duelu a finále ešte neurčili. Na turnaji bude štartovať 16 tímov, okrem 10 členov COMNEBOL-u aj USA, Mexiko, Kostarika, Jamajka a víťazi januárovej baráže medzi Kubou a Panamou, resp. Haiti a Trinidadom a Tobago. Prvýkrát v 100-ročnej histórii turnaja sa bude hrať mimo Južnej Ameriky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články