Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Fanúšikovia sa dočkali! Fortuna liga bude v TV

Slovenská futbalová liga napokon bude na televíznych obrazovkách.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Fanúšik slovenského futbalu, špeciálne Fortuna ligy, môže žiariť spokojnosťou. Najvyššiu domácu futbalovú súťaž uvidí na televíznych obrazovkách, o prenosy sa budú starať dokonca dve televízie. Priame prenosy ponúkne verejnoprávna RTVS aj TV Dajto. Informoval o tom portál mediálne.sk.

Televízia Markíza informovala o dohode s UFA Sports, ktorý je držiteľom práv, vo štvrtok popoludní. Diváci si domácu ligu vychutnajú na programe Dajto, ktorý v minulej sezóne vysielal šesť zápasov FL a tiež finále Slovenského pohára. Hoci má liga za sebou už dve kolá, diváci najsledovanejšej televízie si na prenosy počkajú až do ôsmeho kola, prenosy totiž ponúkne televízia až od 12. septembra. Celkovo počíta s 30 zápasmi počas sezóny (14 na jeseň a 16 na jar).

Z každého kola ponúkne jeden zápas, vysielacím dňom by mala byť sobota. Zápasy budú komentovať Miroslav Špaček a Slávo Jurko.

Jeden zápas z každého kola ponúkne divákom aj verejnoprávna RTVS. Vedenie televízie o kúpe práv ešte oficiálne neinformovalo, na svojom webe však už pridala do programu prvý priamy prenos. Fortunaligový fanúšik sa môže tešiť už najbližšiu nedeľu, RTVS ponúkne na Dvojke zápas DAC Dunajská Streda - Slovan Bratislava (výkop 18:00).

Zúfať nemusia ani fanúšikovia, ktorí sa na našu najvyššiu súťaž pozerali cez internetové prenosy. Tie posledné roky bežali na internetovej televízii Huste.tv. Majiteľ platformy TV JOJ o online právach rokovala, výsledok však stále nepoznáme.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: medialne.sk

Diskusia

Podobné články