Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žilina opäť na čele tabuľky, vonku porazila Senicu

Futbalisti MŠK Žilina sa minimálne do nedeľňajšieho večera opäť vrátili na čelo fortunaligovej tabuľky.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V piatkovom stretnutí 25. kola triumfovali na pôde FK Senica 2:1 a pred druhým Trenčínom majú náskok jediného bodu. AS má však k dobru nedeľňajší duel (19.00 h) proti Podbrezovej.

FK Senica - MŠK Žilina 1:2 (0:0)

Góly: 80. Kóňa - 66. Škvarka, 75. Čmelík (z 11 m). Rozhodoval: Prešinský, ŽK: Šulla, Hlohovský, Krč - Škriniar, Škvarka, 2089 divákov

zostavy a striedania:

FK Senica: Šulla - Pittner, Pavlík, Pillár, Čermák (65. Krč) - Kóňa, Opiela - J. Kosorin, Hlohovský, Dolný - Majtán

MŠK Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský - Čmelík, Škvarka (90.+2 Špalek), Káčer, Mihalík (85. Lupčo) - Jelič (56. William)

V Senici, ktorá nastúpila netradične v bielych dresoch, sa od začiatku hralo aktívne stretnutie. Oba tímy chceli hrať futbal, aj preto sa diváci mali na čo pozerať. V 5. minúte po rýchlom brejku Záhorákov nebezpečne vystrelil Dolný, Volešák však jeho strelu zneškodnil. O tri minúty si Žilinčania takmer strelili vlastný gól po akcii Hlohovského, napokon bol z toho iba rohový kop. Hostia sa dostali do svojej prvej šance v 14. minúte a tá hneď bola gólová. Po krídelnej akcii zakončoval kanonier Jelič, no Šulla výborne loptu vyrazil na roh. V 20. minúte vyprášil Volešákovi rukavice Majtán a ten istý hráč po Kosorinovom centri mieril následne hlavou tesne nad. Po polhodine hry boli aktívnejším celkom Žilinčania, do nebezpečného zakončenia sa dostal v 40. minúte Mihalík, Šullu ale neprekonal. O malú chvíľu sa to nepodarilo ani Káčerovi z tesnej blízkosti. Tesne pred odchodom do kabín sa do zakončenia dostal aj stopér Škriniar, ale Pillár loptu zblokoval na rohový kop.

Aj v druhom polčase pokračoval kvalitný futbal z oboch strán. V 55. minúte nebezpečne zakončil Jelič vedľa brány, na druhej strane Dolného krížna strela si taktiež cestu do siete nenašla. V 66. minúte dostal Škvarka až veľmi veľa priestoru na hranici pokutového územia a nekompromisne prestrelil Šullu - 0:1. Štvrťhodinu pred koncom mali hostia po zákroku Šullu výhodu pokutového kopu a Čmelík zvýšil na dvojgólový rozdiel. O minútu sa dožadovali penalty aj Záhoráci, ale rozhodcova píšťalka mlčala. V 80. minúte vrátil Záhorákov do hry Kóňa, keď po rohovom kope a hlavičke Pillára z bezprostrednej blízkosti dopravil loptu do siete. V závere už chýbali domácim potrebné sily na väčší tlak, Žilinčania umne držali loptu na svojich kopačkách. V nadstavenom čase mohol ešte Lupčo zvýšiť vedenie hostí na 3:1, ale zoči-voči Šullovi neuspel, ten vytiahol výborný zákrok.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články