Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

UEFA premiérovo nariadila opakovať časť zápasu po chybe rozhodcu

Európska futbalová únia (UEFA) prvýkrát v histórii nariadila opakovať časť zápasu po chybnom verdikte rozhodcu.
Zdroj: Facebook
Zdieľajte:

Stalo sa tak v zápase kvalifikácie ME žien do 19 rokov medzi Anglickom a Nórskom a štvrtková dohrávka trvala iba 24 sekúnd. Počas nej Angličanky z penalty vyrovnali na 2:2 a postúpili na šampionát.

V sobotu pôvodne Angličanky v závere duelu prehrávali s Nórskom 1:2, keď v nadstavenom čase nemecká rozhodkyňa Marija Kurtesová nariadila pokutový kop v ich prospech. Jedna z anglických hráčok ale pri zahrávaní penalty vbehla do šestnástky skôr a arbiterka tak gól správne neuznala. Nesprávne ale nariadila priamy kop pre Nórky, hoci mala dať pokutový kop opakovať. Angličanky prehrali 1:2, ale hneď po zápase podali protest a dočkali sa doteraz nevídanej odmeny.

UEFA po preštudovaní správy delegáta nariadila opakovať zápas od momentu odpískania penalty. Leah Williamsonová ju po piatich dňoch vo štvrtok bezpečne premenila a poslala svoj tím na ME. Po niekoľkých sekundách dohrávku na štadióne Seaview v Belfaste rozhodkyňa, tentoraz už nie Nemka Kurtesová, ukončila. Spolu s Anglickom si účasť na šampionáte v Izraeli vybojovalo aj Nórsko. "Splnili sme svoju ulohu a využili príležitosť, o ktorej som ani nesnívala, že nám ju môžu darovať," cituje agentúra AP slová Williamsonovej.

V roku 2005 FIFA nariadila opakovať po kritickej chybe rozhodcu zápas mužskej kvalifikácie MS 2006 medzi Uzbekistanom a Bahrajnom. Vtedy sa ale reprízoval celý zápas a nie iba jeho časť od momentu chyby arbitra.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články