Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 dôvodov, prečo Slováci postúpia na ME

Slovenskí reprezentanti majú fantasticky rozbehnutú kvalifikáciu o postup na ME 2016. Po piatich zápasoch sú bez straty bodu na prvom mieste a my sme sa pozreli na 5 dôvodov, prečo im postup do Francúzska neujde.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

1. Forma

Aktuálna forma slovenských futbalistov momentálne teší všetkých fanúšikov na Slovensku. Naši reprezentanti vyhrali posledných osem zápasov, navyše sme v nich inkasovali len tri góly. Slováci vedia vyhrávať aj náročné zápasy, duely proti „trpaslíkom“ sú pre nás končne povinnou jazdou. Naposledy Slováci pocítili horkosť prehry 26. mája 2014 v prípravnom zápase v ruskom Petrohrade. Zverenci trénera Kozáka navyše atakujú rekord zápasov bez prehry, doposiaľ najdlhšia v histórii je dvanásťzápasová séria.

2. Ján Kozák

Vynechať trénera by bol nezmysel. Aj on má na aktuálne výsledky veľký vplyv a ukazuje sa, že jeho angažovanie bol zo strany zväzu skvelý krok. Kozák vždy vedel pracovať s tímom. Nebál sa dávať mladým hráčom šancu a vyrobiť z nich hviezdy (napr. Nemanja Matič, v súčasnosti hráč londýnskej Chelsea). Má prirodzenú autoritu a vie si v kabíne urobiť poriadok. Hráči ho rešpektujú a poslúchajú.

3. Priaznivé rozlosovanie

Už keď sa zmenil systém Majstrovstiev Európy, na ktoré po novom postúpi až 24 mužstiev, šanca slovenských reprezentantov na prípadný postup sa zvýšila. Ani skupina, ktorú nám nalosovali nebola najhoršia, veď s výnimkou Španielov boli ostatné tímy minimálne hrateľným súperom. Na jeseň nám možno neprialo rozlosovanie, veď zo štyroch zápasov sme tri hrali na ihriskách súperov a v domácom prostredí sme privítali aktuálnych majstrov Európy. V polovici kvalifikácie však konštatujeme, že jeseň sme zvládli famózne a okrem cesty do Luxemburska a Španielska nás kľúčové zápasy čakajú v domácom prostredí.

4. Divácky ošiaľ

Slovensko opäť žije futbalom! Aktuálne výsledky zverencov Jána Kozáka lákajú na tribúny. Dôkazom toho je plný štadión na zápase proti Luxembursku. V minulosti na tímy tohto rangu chodili ledva dve tisícky, v marci bol štadión v Žiline vypredaný.

5. Súdržnosť v kabíne

Tréner Ján Kozák dal dokopy partiu, ktorá si rozhodne sadla. Mladíci i skúsení harcovníci ruka v ruke ťahajú za jeden povraz. Na reprezentačné zrazy sa tešia a je vidieť, že byť spolu v tomto kolektíve ich motivuje v boji o postup na európsky šampionát ešte viac.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články