Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dvadsaťjednotka s Ukrajinou nerozhodne

Hapalovci sa s Ukrajinou rozišli po bezgólovej remíze.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovensko 21 - Ukrajina 21 0:0

ŽK: Mazáň, Škriniar - Petrjak, Dančenko, Rozhodca: Proske (ČR), 1 198 divákov

Slovensko: Hruška - Šatka (46. Kotula), Valjent, Škriniar (46. Králik), Mazáň - Brigant (68. Ďuriš), Lupčo (60. Ivan), Lobotka (60. Huk), Chrien (68. Bero), Mihalík - Zreľák

Ukrajina: Gritsenko (46. Šeremeta) - Mihunov, Azatskij, Boldenko, Dančenko (46. Mirošničenko) - Horbunov (73. Chachua) , Vasilijev (46. Filimonov) - Petrjak (62. Bezborodko), Jurčenko, Barilko (28. Gryn) - Choblenko (62. Chlobas)

Novotvoriaca sa „dvadsaťjednotka“ nastúpila po štvrtkovom víťazstve nad Nórskom 4:1 a postupe do júnového finále Challenge Trpohy s Tureckom, dnes v Zlatých Moravciach v prípravnom zápase proti rovesníkom z Ukrajiny.

Už v druhej minúte sa dostal do šance Chrien, ktorý sa rútil na brankára Gristenka, v poslednej chvíli zachránil obranca Boldenkov. O chvíľu nato dostal za obranu pas Jurčenko, jeho pokus zneškodnil Hruška. V 5. minúte vystrašil brankára Hrušku Šatka, ktorý posielal centrovanú loptu Dančenka na vlastnú bránu, slovenský gólman našťastie strelu zneškodnil. Aktívnu úvodnú desaťminútovku ukončil nepríjemným pokusom Šatka. Aj v ďalšom priebehu sa pokračovalo v nastolenom tempe, mladí slovenskí reprezentanti si vypracovali niekoľko sľubných šancí, ktoré však nedokázali využiť. V 23. minúte ušli našej obrane Horbunov a Chobolenko, včasným vybehnutím zamedzil najhoršiemu brankár Matúš Hruška. V 36. minúte posunul Zreľák loptu do pokutového územia Lupčovi, ten prihrával na Briganta, ktorému zamedzila v strele ukrajinská obrana. Sedem minút pred koncom prvého polčasu vyskúšal Hruškovu pozornosť strelou do stredu brány Horbunov. V 42. minúte opäť pohrozili Ukrajinci, keď v šestnástke posunul Jurčenko loptu pätičkou Horbunovi, ten z piatich metrov prestrelil bránu.

V 50. minúte pohrozili Slováci, štipľavá strela Lupča mierila tesne vedľa. Hneď z protiútoku sa takmer potvrdilo nedáš-dostaneš, keď Grym nastrelil brvno Hruškovej brány. Početné striedania na oboch stranách sa tiež podpísali pod ďalší priebeh zápasu, ďalšiu väčšiu šancu mali až 64. minúte slovenskí hráči, Chrien však v dobrej pozícii zbytočne prihrával a lopta skončila na kopačkách ukrajinských hráčov. O dve minúty neskôr hlavičkoval po centri Briganta tesne nad Tomáš Huk. V chladnom počasí videlo necelých 1 200 divákov niekoľko príležitostí na oboch stranách vytúženého gólu sa však nedočkali. Hapalovci tak po štyroch góloch z Myjavy, vyšli v Zlatých Moravciach strelecky naprázdno.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články