Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

The Reds stále živia nádej na Ligu Majstrov, Rodgers velebí Hendersona

Liverpool stále živí nádej na Ligu majstrov, Rodgers ospevuje Hendersona
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti FC Liverpool stále živia nádej na Ligu majstrov. V 28. kole anglickej Premier League zdolali FC Burnley 2:0 a udržali si v tabuľke piate miesto s trojbodovým odstupom na tretí Arsenal Londýn. Tréner Brendan Rodgers po ďalšom trojbodovom zásahu ospevoval Jordana Hendersona, ktorý pri absencii zraneného Stevena Gerrarda skvele zvláda úlohu kapitána a strieľa aj dôležité góly.

Jeho projektil z rohu šestnástky mnohým fanúšikom pripomenul Gerrardov gól do siete Olympiakosu Pireus zo sezóny 2004/2005, v ktorej "The Reds" triumfovali v Lige majstrov. Henderson sa proti Burnley predstavil aj v roli gólového asistenta, po jeho presnom centri Daniel Sturridge hlavou spečatil triumf domácich. Slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel opäť odohral v drese Liverpoolu celý zápas.

"Jordan pri našom vedúcom góle potvrdil, že má skvelú strelu. Už predtým sme mali niekoľko šancí, no nevyužili sme ich. Jeho delovka bola úžasná a vliala nám do ďalších minút zápasu veľa sebavedomia. Aj pri druhom góle odviedol skvelú prácu, jeho center nemal chybu a Daniel to pekne zakončil. Jordan má skvelú techniku a pri prihrávkach ho zdobí precíznosť. Zlepšuje sa od zápasu k zápasu. Ak ešte viac dozrie takticky, bude ešte kvalitnejším futbalistom a stane sa jedným z pravých lídrov nášho mladého tímu. Proti Burnley podal skvelý výkon, pochvalu si však zaslúži celé mužstvo," citovala slová Rodgersa agentúra Reuters.

Liverpool v posledných 21 súťažných stretnutiach prehral iba jediný raz na pôde tureckého Besiktasu Istanbul v odvete šestnásťfinále Európskej ligy. V domácej súťaži sa neustále derie dopredu. "Čaká nás posledných desať kôl Premier League. Je to časť sezóny, na ktorú sa všetci vždy tešíme. Je veľmi pozitívne, že sme zlepšili našu hru, prihrávky i pohyb, dokážeme uplatniť účinný pressing. Postupne sme si vybudovali dobrú pozíciu, no ešte nás čaká veľa roboty. Ak však budeme pokračovať v nastúpenom trende, verím, že sa dočkáme vytúženého ovocia," dodal kouč tímu z Anfield Road.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články