Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ďalší úspech slovenského futbalu

Mládežníci Senice šokovali Taliansko.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Mladí futbalisti slovenského klubu FK Senica do 17 rokov triumfovali na kvalitne obsadenom turnaji v Taliansku Shalom Cup v meste Benevente. Zverenci trénera Miroslava Hainca počas celého turnaja nenašli premožiteľa a na ich štíte skončili aj také tímy ako SSC Neapol, Lazio Rím či AC Turín, informovala oficiálna tlačová správa klubu.

Medzinárodný turnaj v kategórii do 17 rokov Shalom Cup má v Taliansku veľké meno. Každoročne sa ho zúčastnia najúspešnejšie futbalové akadémie v Taliansku a niektoré európske moderné futbalové akadémie. Po tretí raz dostala pozvánku i senická futbalová akadémia a jej mladé talenty turnaj ovládli. "Vlani sme získali bronz. Rok predtým striebro. Konečne to prišlo. Zo zlatých medailí máme obrovskú radosť. Chlapci hrali výborne. Hrdo reprezentovali Senicu i Slovensko," povedal športový manažér senickej futbalovej mládeže Milan Suchý.

V skupine sa najskôr mladí Seničania stretli s výberom Kampánie (1:1), neskôr porazili Lazio Rím (1:0) a nakoniec remizovali s neskorším finalistom AC Turín (1:1). Zverenci Miroslava Hainca vyhral B-skupinu a v semifinále ich čakal silný SSC Neapol. Gól Denisa Baumgartnera rozhodol o tom, že mladé slovenské talenty postúpili do finále. V ňom padol takisto len jeden gól, a to z kopačky Seničana Milana Nestoríka.

"Veľmi sa z víťazstva tešíme. Chcem sa poďakovať každému jednému hráčovi, ktorí ukážkovo bojovali ako jeden celok. Veľmi cenné sú pre chlapcov najmä skúsenosti, ktoré im takto nabitý turnaj ponúkol," uviedol tréner Hainc.

výsledky Senice U17 na turnaji:

základná skupina:

FK Senica – Výber Kampánie 1:1 (1:0), gól: Denis Baumgartner

Lazio Rím – FK Senica 0:1 (0:0), gól: Peter Varga

AC Torino – FK Senica 1:1 (0:1), gól: Mário Vrábel

semifinále:

FK Senica - SSC Neapol 1:0 (1:0), gól: Denis Baumgartner

finále:

FK Senica – AC Torino 1:0 (0:0), gól: Milan Nestorik

káder víťazov:

brankári: Samuel Szkuban, Frederik Valach

hráči v poli: Denis Baumgartner, Nikolas Včelka, Marek Pittner, Dávid Baša, Marcel Baláž, David Kozák, Filip Palkovič, Denis Nemček, Viktor Jedinák, Michal Lörinczi, Martin Svatík, Michal Tomič, Miroslav Fako, Mário Vrábel, Peter Varga, Milan Nestorik, Jaroslav Kubrický

realizačný tím: Miroslav Hainc (hlavný tréner), Daniel Španka (asistent trénera), Milan Suchý (manažér tímu), Štefan Kúdela (masér)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články