Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hráči Parmy sa nevzdávajú, na zápas do Janova pôjdu možno autami

Futbalisti FC Parma sú pripravení zaplatiť si vlastnú dopravu na nedeľňajší ligový zápas v Janove.
Zdroj: Facebook
Zdieľajte:

Klub talianskej Serie A sa totiž borí vo veľkých finančných problémoch, pre ktoré muselo vedenie ligy preložiť aj duel z uplynulého víkendu s Udinese a hráči sú preto ochotní podniknúť vlastné kroky.

„V nedeľu, keď sme pôvodne mali hrať zápas s Udinese, som sa cítil naozaj zle,” priznal kapitán tímu Alessandro Lucarelli. Parme dokonca hrozí, že nedohrá aktuálnu sezónu. Podľa talianskych médií nevideli hráči výplaty od začiatku ročníka, klub navyše nemá financie ani na zaplatenie usporiadateľskej služby na domáce zápasy a bývalý manažment nezaplatil ani účet za elektrinu a energetická spoločnosť pohrozila, že počas víkendu odpojí Štadión Ennia Tardiniho od zdroja. „Toto je ako z filmu. Zažili sme tu už azda všetko, čo si kto dokáže predstaviť. Boli tu už štyria rôzni prezidenti počas sezóny. A keď sme už včera nemohli nastúpiť, bol to veľmi zlý pocit, prežil som nedeľu s veľmi trpkou príchuťou.”

Tridsaťsedemročný obranca priznal, že tím sa aj napriek neľahkej situácie nevzdáva a pred najbližším duelom na ihrisku súpera majú v zálohe plán. „Dnes sa už budeme pripravovať na zápas s FC Janov. V prípade, že nebude k dispozícii autobus, dáme dohromady päť-šesť áut a nimi pôjdeme na zápas. Sme ochotní zaplatiť si za cestu z vlastných peňazí,” dodal a zároveň zdôraznil svoju oddanosť klubu, za ktorý nastúpil na viac ako 200 stretnutí. „Som pripravený hrať za Parmu aj v Serii D, ak by to bolo nutné. Po siedmich rokoch tu strávených, cítim, že tento dres mi patrí. Budem hrať za klub na akejkoľvek úrovni.”

Prezident Sampdorie Massimo Ferrero vyzval ostatné kluby Serie A, aby sa spojili a pomohli Parme „dohrať sezónu 2014/2015 na ihrisku”. "Taliansky futbal nesmie ostať ľahostajný k pokoju, profesionalite a vyzretosti, s akou hráči Parmy čelia mimoriadne náročnej situácii. Gratulujem všetkým hráčom a ľuďom, ktorí pracujú v Parme. Považujem ich za hrdinov,” vyhlásil podľa agentúry Reuters. V Parme pôsobia aj dvaja slovenskí hráči, brankár Pavol Bajza a mladý nádejný stredopoliar Lukáš Haraslín.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články