Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Neapol jednoznačne zdolal Trabzonspor, AS Rím doma s Feyenoordom len remizoval

Sumár dnešných zápasov Európskej ligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti SSC Neapol zvíťazili v prvom 16-finálovom zápase Európskej ligy UEFA 2014/2015 na pôde Trabzonsporu jednoznačne 4:0. Hostia o triumfe rozhodli už v prvom polčase, v ktorom sa do streleckej listiny postupne zapísali Henrique, Higuain a Gabbiadini. V 85. minúte nepremenil jedenástku Mertens, no jeho zaváhanie odčinil v nadstavenom čase Zapata a stanovil konečný, pre tureckého zástupcu krutý výsledok.

Iba z lavičky náhradníkov sledoval úspešné ťaženie svojich spoluhráčov slovenský stredopoliar Marek Hamšík, ktorý cestoval do Trabzonu so silným "koňarom" a kouč Rafael Benitez sa ho preto rozhodol šetriť. Do odvety, ktorá je na programe na budúci štvrtok 26. februára na Štadióne San Paolo, pôjde Neapol so všetkými tromfami v rukách.

Ďalší súper úradujúceho slovenského majstra Slovana Bratislava zo skupinovej fázy Young Boys Bern viedol nad Evertonom od 10. minúty, keď sa rotovanou strelou spoza šestnástky presadil Hoarau. Potom však anglický tím prepol na vyššie obrátky a ešte do prestávky otočil skóre na 3:1 vo svoj prospech vďaka dvom gólom Lukakua, jeden pridal Coleman. Po prestávke zavŕšil Lukaku hetrik. Hoarau mohol vrátiť "mladých chlapcov" do hry, no po hodine hry nepremenil jedenástku. Everton si tak víťazstvom 4:1 na umelej tráve v Berne vydláždil cestu za postupom.

Pred zápasom s domácim AS Rím vystrájali v talianskej metropole priaznivci holandského klubu Feyenoord Rotterdam. Polícia musela v stredu večer zasahovať neďaleko námestia Campo de Fiori v centre mesta voči opitým chuligánom, ktorí reagovali hádzaním fliaš na strážcov zákona. Šesť z nich sa pri incidente zranilo. Do Ríma prišlo z Holandska približne 6000 fanúšikov, polícia ich zatkla vyše 20. Na Olympijskom štadióne sa napokon zrodila remíza 1:1, keď na presný zásah Gervinha odpovedal Kazim-Richards. Lepšie vyhliadky na postup má pred odvetou tím z Rotterdamu.

Do osemfinále nezadržateľne mieri aj FC Bruggy. Belgický tím nedal šancu domácemu Aalborgu a dánskeho súpera zdolal 3:1. Druhý tím nemeckej bundesligy Wolfsburg zvíťazil nad Sportingom Lisabon 2:0 vďaka zásahom holandského kanoniera Dosta.

sumáre - 1. zápasy 16-finále EL:

Aalborg BK - FC Bruggy 1:3 (0:2)

Góly: 71. Helenius (z 11 m) - 25. Oulare, 29. Refaelov, 61. Petersen (vl.)

AS Rím - Feyenoord Rotterdam 1:1 (1:0)

Góly: 22. Gervinho - 55. Kazim-Richards

Dnepr Dnepropetrovsk - Olympiakos Pireus 2:0 (0:0)

Góly: 51. Kankava, 55. Rotaň

PSV Eindhoven - Zenit Petrohrad 0:1 (0:0)

Gól: 64. Hulk

FC Trabzonspor - SSC Neapol 0:4 (0:3)

Góly: 6. Henrique, 20. Higuain, 27. Gabbiadini, 90.+2 Zapata

/M. Hamšík (Neapol) sedel na lavičke náhradníkov/

FC Turín - Athletic Bilbao 2:2 (2:1)

Góly: 18. a 42. Lopez - 9. Williams, 73. Gurpegi

VfL Wolfsburg - Sporting Lisabon 2:0 (0:0)

Góly: 46. a 63. Dost

Young Boys Bern - FC Everton 1:4 (1:3)

Góly: 10. Hoarau - 24., 39. a 58. Lukaku, 28. Coleman, ČK: 63. Stones (Everton)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články