Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Čontofalský si chce vyskúšať MLS, nebráni sa ani koncu kariéry

Po úspechu nedostal novú zmluvu, teraz sa rozhodne čo bude ďalej.
Zdroj: youtube.com
Zdieľajte:

Bývalý brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Kamil Čontofalský, ktorý pred pol rokom prestúpil do amerického druholigového klubu Fort Lauderdale Strikers, je s pôsobením USA spokojný.

"Za pol sezóny som odchytal osemnásť zápasov, dostali sme sa do finále play off, nemal som žiadne zdravotné problémy," citoval rodáka z Košíc internetový portál idnes.cz. Tridsaťšesťročný gólman si na Floride užíval aj život mimo ihriska: "Hlavne počasie robí veľmi veľa, každý deň svieti slnko, to potom máte dobrú náladu. S rodinou sme tu boli veľmi spokojní, navyše sa nám tu narodil syn. Jednoducho po všetkých stránkach fantastický polrok."

Podľa slov Čontofalského je druhá americká liga NASL technická. "Veľa Brazílčanov, Argentínčanov... Ale organizácia hry v porovnaní s Českom veľmi pokrivkáva. Veľmi veľa sa útočí, nestalo sa mi, že by som bol v zápase bez práce," prezradil bývalý brankár pražskej Slavie či Bohemians. "Mali sme jeden z najnižších rozpočtov v lige, napriek tomu sme skončili druhí. Som veľmi rád, že som bol pri tom. Keby som mal teraz ukončiť kariéru, bol by to pekný záver," dodal.

Floridský klub kúpili tri brazílske rodiny a napriek úspechu nedostal Slovák novú zmluvu: "Chcú z toho asi urobiť farmu pre Corinthians alebo iný brazílsky tím. Ale do tejto chvíle vo futbale nepôsobili, sú to biznismani a myslím, že klub sa má viesť trochu iným spôsobom. Doteraz ešte nemajú trénera, plánujú priviesť brazílskych hráčov, ale podľa pravidiel môže nastupovať iba obmedzený počet cudzincov. Sám veľmi neviem, ako si to predstavujú, som na to celkom zvedavý."

Noví majitelia dali dvadsaťpäť percent akcií Strikers bývalému hviezdnemu reprezentantovi Brazílie Ronaldovi, na ktorého meno plánujú prilákať hlavne sponzorov. Hráč, ktorý pred niekoľkými rokmi ukončil kariéru, plánuje ešte vybehnúť na trávnik. "Povedal by som, že má aj trošku väčšiu nadváhu. Ale je to spolumajiteľ klubu, a keď sa rozhodne, že chce hrať, tak si jednoducho obuje kopačky a pôjde. Samozrejme je to hlavne marketingový ťah pre fanúšikov, ktorých tu na Floride všeobecne na športy veľa nechodí. Na naše zápasy bola návštevnosť medzi troma až piatimi tisíckami," povedal pre idnes.cz Čontofalský.

Slovenský gólman by po dobrých skúsenostiach ešte v USA zostal: "Zatiaľ tu zostávam, kým sa tvoria tímy. V MLS začínajú prípravy koncom mesiaca, a keby prišla dobrá ponuka, rád by som v Amerike ešte vydržal. Niečo už mám rozrokované, tak uvidíme. Ozvali sa aj niektoré tímy z NASL, ale nie je to zasa tak výhodné, aby som tu zostal. Manželka má navyše firmu v Česku, ktorá musí nejako fungovať. Keby sme sa vrátili, asi by som s futbalom skončil a začal sa venovať niečomu inému."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články