Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bol súčasťou korupčnej kauzy? Legendárny Beckenbauer zvažoval odstúpenie

BERLÍN - Zosnulý nemecký futbalista Franz Beckenbauer zvažoval odstúpenie z pozícia šéfa organizačného výboru MS v roku 2006.
Viac ako desiatka futbalistov talianskej Serie A by mohla byť zapletená do rozsiahleho stávkového škandálu.
Zdroj: Freepik.com/creativeart
Zdieľajte:

Dôvodom bola platba, ohľadom ktorej sú momentálne vyšetrovaní traja bývalí predstavitelia Nemeckého futbalového zväzu (DFB). Vo štvrtok to uviedol právnik DFB na súde vo Frankfurte.

Theo Zwanziger, Wolfgang Niersbach a Horst R. Schmidt sú obvinení z daňových únikov, ktoré sú spojené so šampionátom v Nemecku. Prípad sa týka platby vo výške 6,7 milióna eur na účet Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v apríli 2005.

Prečítajte si aj

Sviečka (Ilustračné foto).Dvakrát vyhral Európsky pohár majstrov, s Liverpoolom získal double: Futbalový svet prišiel o ďalšiu legendu

Peniaze boli údajne určené na slávnostný galavečer, ktorý sa nikdy neuskutočnil. Médiá tvrdili, že platba súvisela s kupovaním hlasov s kandidatúrou na usporiadanie turnaja v roku 2006. To sa nikdy nedokázalo a trojica je súdená len v súvislosti s daňovými dôsledkami platby.

Tá sa dostala prostredníctvom FIFA k už zosnulému podnikateľovi Robertovi Louisovi-Dreyfusovi. Beckenbauer mal prijať v roku 2002 od Francúza pôžičku v rovnakej výške, pričom tieto peniaze skončili na účte bývalého člena exekutívy FIFA Mohammeda bin Hammama. Ten bol zapletený do korupčnej kauzy ohľadom MS 2022 v Katare. Informácie priniesla agentúra DPA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články