Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Vychytal penaltu Haalanda a držal Slovensko v hre: Sokoli po otrasnom polčase obrali Nórsko o výhru

OSLO - Slovenskí futbalisti remizovali v utorňajšom prípravnom zápase na pôde Nórska 1:1.
Zľava Oscar Bobb (Nórsko) a Lukáš Haraslín (Slovensko) počas prípravného medzištátneho futbalového stretnutia.
Zľava Oscar Bobb (Nórsko) a Lukáš Haraslín (Slovensko) počas prípravného medzištátneho futbalového stretnutia. Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
Zdieľajte:

Na štadióne Ullevaal v Osle viedli domáci od 18. minúty zásluhou Alexandra Sörlotha, no v 87. minúte vyrovnal striedajúci Ondrej Duda. Slováci uzavrú prípravu na európsky šampionát v júnovom asociačnom termíne dvojzápasom so San Marínom (5.6.) a Walesom (9.6.).

V piatom vzájomnom zápase sa zrodila prvá remíza, trikrát uspeli Nóri iba raz v roku 2017 zvíťazili Slováci (1:0). Najbližšie nastúpi slovenská reprezentácia v rámci prípravy na ME v Nemecku bezprostredne pred štartom európskeho šampionátu. Prípravný duel so San Marínom odohrajú v rakúskom Wiener Neustadte a proti Walesu v Trnave.

Prečítajte si aj

Futbalista Interu Miláno Matteo Darmian sa teší po strelení gólu.Milánski fanúšikovia jasajú: Inter zadarmo získa reprezentačnú hviezdu, uloviť chce aj spoluhráča Lobotku!

Nórsko - SLOVENSKO 1:1 (1:0)
Gól: 18. Sörloth - 87. Duda. Rozhodovali: Kruašvili - Varamišvili, Pipia (všetci Gruz.). ŽK: Östigärd - Gyömbér

Nórsko: Nyland - Ryerson, Ajer, Östigärd, Björkan (62. Wolfe) - Bobb (62. Nusa), Ödegaard (78. Berg), Berge, Elyounoussi (62. Thorstvedt) - Haaland (62. Larsen), Sörloth

SR: Rodák - Tomič, Gyömbér, Obert, De Marco (46. Hancko) - Kucka, Hrošovský (56. Lobotka), Bénes (46. Duda) - Ďuriš, Boženík (83. Sauer), Haraslín (56. Tupta)

Slováci nastúpili v oklieštenej zostave, na opačnej strane Nóri postavili najlepšiu možnú základnú jedenástku. V nej figuroval okrem Haalanda aj kapitán Martin Ödegaard. Práve domáci stredopoliar bol na začiatku prvej šance zápasu v 8. minúte. Dostal sa do nej Ryerson, ktorý loptu netrafil ideálne a na roh ju zblokoval brániaci Obert. Nóri v úvodných minútach hrozili najmä z pravej strany, na ktorej bol aktívny mladík Bobb. Z rovnakého krídelného priestoru sa zrodila aj prvá príležitosť Haalanda, keď z úrovne bránkovej čiary odcentroval Ryerson, no domáci kanonier hlavičkoval v záklone nad bránu. Ofenzívna aktivita priniesla domácim aj úvodný gól, keď po rohovom kope prepadla lopta na Sörlotha a ten ju v malom vápne poslal do siete - 1:0. Nóri nepoľavili ani po góle a po Ödegaardovej strele pomohla Rodákovi horná žrď. Hneď vzápätí sa musel slovenský brankár vytiahnuť zákrokom po zakončení Bobba. Slováci sa nedokázali dlhšie udržať na lopte a nevypracovali si v prvom polčase žiadnu gólovú príležitosť. Stav 0:1 bol pre nich ešte prijateľný, keďže v závere dejstva prekonal Rodáka hlavičkou Sörloth, no hlavný arbiter si všimol, že nórsky útočník pred výskokom postrčil brániaceho Oberta.

Calzona urobil po zmene strán dve zmeny, keď trápiaceho sa De Marca vystriedal na ľavom kraji obrany Hancko a v strede poľa naskočil Duda namiesto nevýrazného Bénesa. Ideálnu príležitosť odskočiť na rozdiel dvoch gólov mali Nóri hneď v úvode druhej časti. V pokutovom území urobil riskantný sklz Gyömbér, ktorý fauloval Elyounoussiho. Loptu si na biely bod postavil Haaland, smer jeho strely však vystihol Rodák a vyrazil pokus hviezdneho Nóra. Prvú veľkú príležitosť si vypracovali Slováci až po hodine hry, ocitol sa v nej striedajúci Duda, no jeho strela ľavou nohou minula Nylandovu bránu. Ten istý hráč si však počínal rutinérsky v 87. minúte, keď sa v šestnástke pohral s dvojicou brániacich hráčov a vyrovnal na konečných 1:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články