Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mladíci do 17 a 19 rokov v skupinách smrti

Dnešné žreby Elite Round našim mladíkom nepriali.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 17 rokov čaká v druhej fáze kvalifikácie o postup na ME 2015 tejto vekovej kategórie jedna z najťažších skupín. Stredajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone jej určil za súperov v Elite Round Nemecko, Taliansko a Ukrajinu. Informovala o tom oficiálna webstránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Slovenská 17-ka (ročník 1998) sa na domácom kvalifikačnom turnaji prebojovala do druhej časti kvalifikácie po tom, ako zvíťazila nad Luxemburskom (1:0) a Litvou (2:0) a v poslednom zápase podľahla Španielsku (1:3). Z Elite Round postúpia na finálový turnaj s rozšíreným počtom účastníkov víťazi skupín a sedmička najlepších z 2. miest. Zverencov Ladislava Pecka čaká náročná úloha, keďže žreb im prisúdil veľmi ťažkú skupinu.

"Na výber veľmi nebolo. Zo všetkého, čo sa vyžrebovalo, je to najťažšia skupina, akú sme mohli dostať a ostáva len pobiť sa na ihrisku o postupové miesta. Sú to dobré zápasy, ale lepšie by boli na majstrovstvách Európy," povedal tréner SR "17" Ladislav Pecko pre futbalsfz.sk.

Na finálovom turnaji v Bulharsku (6. - 22. mája 2015) budú mužstvá bojovať aj o šesť postupových miest na majstrovstvá sveta do 17 rokov v Čile (17. októbra - 8. novembra 2015). Na žrebe v Nyone spoznali svojich súperov aj hráči ročníka 1999, ktorí na kvalifikačnom turnaji budú v Maďarsku bojovať proti Gruzínsku, Rumunsku a domácemu celku.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19 rokov budú v boji o postup na budúcoročné ME v Grécku hrať na jar v 2. skupine Elite Round proti Írsku, Nemecku a Českej republike. Rozhodol o tom stredajší žreb II. fázy kvalifikácie v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Hráči ročníka 1996 si svoj postup do Elite Round vybojovali na kvalifikačnom turnaji v Maďarsku, na ktorom postupne prevalcovali všetkých svojich súperov. Najskôr zdolali Slovinsko 2:1, hoci hrali väčšinu zápasu v oslabení, potom rozdielom triedy Azerbajdžan 4:1 a na záver nedovolili hostiteľovi ani jeden gól a zvíťazili 3:0.

"Nemohli sme ovplyvniť žreb. V Elite Round nie sú ľahkí súperi a určite bude favoritom domáce Nemecko. Úprimne, neprial som si Česko. Ale všetky štyri mužstvá pôjdu do tohto turnaja s cieľom postúpiť na Majstrovstvá Európy. Teraz máme zhruba dva mesiace, aby sme si zanalyzovali súperov a pripravili sa na turnaj. Príprava bude veľmi krátka a uvidíme, či sa nám podarí vybaviť ešte nejaký prípravný dvojzápas alebo turnaj v januári. Do Elite Rounde pôjdeme skromne, s pokorou a s odhodlaním," povedal o žrebe tréner Milan Malatinský.

Žreb v sídle UEFA určil aj kvalifikačné skupiny na budúcu sezónu 2015/2016. Hráči ročníka 1997 zabojujú o postupové miesto proti Rusku (bude hostiteľom tohto turnaja), Nórsku a Severnému Írsku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články