Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovák a bývalý ligový majster prijal maďarské občianstvo: Bol som donútený!

BUDAPEŠŤ - Svojho času bol veľkou nádejou slovenského futbalu, získal ligový titul. Teraz prijal maďarské občianstvo a vysvetľuje: Bol som donútený!
Zdroj: 25655
Zdieľajte:

Nikolas Špalek patril svojho času k obrovským nádejám slovenského futbalu. Bol oporou Žiliny v sezóne 2016-17 pri zisku majstrovského titulu a dostal sa do Najlepšej jedenástky roka.

Vyzeralo to na štart to európskeho futbalu, v roku 2018 prestúpil do talianskej Brescie, hral po boku Maria Balotelliho a klubu pomohol k postupu do Serie A.

Postupne ale jeho kariéra začala upadať. Nehrával, skončila mu zmluva v Brescii a odišiel do srbského klubu FK BSC Bačka Topola. V zimnom prestupovom období sa dohodol s maďarským druholigovým MTK Budapešť.

Prečítajte si aj

Lobotka proti milánskemu AC: Takto vyzerá štvrťfinálový žreb Ligy majstrov

Maďarské občianstvo? Bol som donútený, vysvetľuje Špalek

Tento krok však priniesol aj kontroverzný moment. Slovenský futbalista "musel" prijať maďarské občianstvo.

„Bolo mi povedané, že klub má o mňa záujem a chce postúpiť späť do najvyššej súťaže. Je tam však jedno pravidlo, ktoré je pre Maďarov v pohode, ale pre zahraničných hráčov až tak nie. V II. lige nemôžete hrať zápasy, pokiaľ nie ste Maďar, alebo nemáte maďarské občianstvo," vysvetľoval Špalek pre šport.sk.

„Keby som to neurobil, tak som bez futbalu ďalší polrok. Už som to nechcel riskovať. Vôbec to však nebolo jednoduché rozhodnutie, ale bol som do toho, dá sa povedať, donútený. Je to vyslovene športové hľadisko a vôbec to neznamená, že by som nechcel byť Slovák. To absolútne," dodáva slovenský futbalista.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články