Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vlastenec v El Clásicu mu zničil kariéru: Dnes žije zo 400 eur a prosí o pomoc!

MADRID - Vlastný gól v El Clásicu mu pochoval kariéru. Dnes žije zo 400 eur a žiada pomoc.
Zdroj: 44559
Zdieľajte:

Bývalý srbský futbalista Predrag Spasič hrával svojho času za Real Madrid, dnes sa trápi finančne aj psychicky a žiada o pomoc. Kariéru mu zničil vlastný gól v El Clásicu proti Barcelone. A začal sa mu rúcať aj život.

Osudný vlastenec v El Clásicu

„Za všetko mohol jeden zlý zápas. Môj život sa zmenil po stretnutí s Barcelonou na Nou Campe. Nechcel som si dať vlastný gól, prisahám! Potom to bolo strašné…," opisoval Spasič zlomový moment.

„Pamätám si každú chvíľu. Lopta ma zasiahla, vošla do siete, chcel som zomrieť. Nou Camp ma pochoval ako hráča. Nikdy nezabudnem na skandovanie na štadióne: Spasič, Spasič. Žiaľ, prišlo to od fanúšikov Barcelony," hovoril s trpkosťou v hlase.

Písal sa 19. január 1991, keď si strelil vlastný gól v zápase Realu Madrid s Barcelonou. Fanúšikovia "bieleho baletu" ho odvtedy nenávideli a označovali za jednu z najhorších posíl klubu.

Dvadsať rokov o ňom nebolo počuť. Až teraz poskytol otvorenú spoveď pre španielske Relevo a 31-násobný reprezentant Juhoslávie odhalil svoje trápenie.

„Potrebujem pomoc v ekonomickom zmysle. Žijem zo dňa na deň, som v ťažkej situácii. Musíte byť silní, aby ste všetko prekonali," rozhovoril sa Spasič.

Prečítajte si aj

Prezident Barcelony reaguje na škandalózne obvinenie z korupcie: Snažia sa zmeniť fakty a poškodiť imidž klubu aj mňa!

Skrachovaný biznis a finančné ťažkosti

Nedarilo sa mu vo futbale, ani v podnikaní. Po skrachovanej kariére prišiel aj skrachovaný biznis.

„Keď som ukončil kariéru, v roku 1996, vrátil som sa do Srbska a vtedy začali moje problémy. Firma, do ktorej som investoval, skrachovala a potom som bol v ťažkej situácii. Musel som si hľadať inú prácu, aby som mohol normálne žiť. Prácu, ktorú som si ani nevedel predstaviť, že ju budem robiť – ako skladník. Žijem z práce, za ktorú som platený 400 eur mesačne,“ posťažoval sa bývalý hráč slávneho Realu Madrid.

Trpký koniec futbalovej kariéry, skrachované podnikanie, to všetko sa podpísalo aj na jeho psychike. „Boli aj depresie, ale po návrate do Srbska som mal priateľov, ktorí mi pomohli z toho von."

Po tom, ako zverejnil svoj ťažký osud v rozhovore pre Relevo, zareagovalo združenie veteránov Realu Madrid a ponúklo mu pomoc.

„Teším sa z toho. Som hrdý, možno je to moja chyba. Všetko, čo sa mi stalo, ma veľmi zasiahlo a s nikým som sa vôbec nerozprával. Žil som v tichu a uzavrel sa do seba,“ dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Relevo

Diskusia

Podobné články