Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Haaland je pod paľbou kritiky: Keď hrá, je to ako keby hralo City s desiatimi hráčmi

MANCHESTER - V 32 zápasoch dal 32 gólov, ale aj tak je pod paľbou kritiky. Erling Haaland predviedol ďalší nepresvedčivý výkon na ihrisku Lipska v Lige Majstrov a otázky o tom, či je pre neho Manchester City ideálnym klubom, sú čím ďalej tým hlasitejšie. Niektoré hlasy dokonca hovoria o tom, že keď je na ihrisku, mužstvo hrá prakticky v 10 hráčoch.
Frustrovaný Erling Haaland.
Zdroj: TASR/AP - Kin Cheung
Zdieľajte:

V Rakúsku znásobil svoju hodnotu a po prestupe sa preslávil aj v Borussii Dortmund. Od svojho pôsobenia v Salzburgu si udržal kariérne čísla takmer na úrovni priemeru gólu na zápas a nezmenil to ani v Manchestri City, kam v lete zamieril ako vysnívaný podpis. Predpokladá sa, že by mohol zaútočiť na absolútny gólový rekord Premier League v jednej sezóne. Už teraz strelil 26 gólov v iba 23 zápasoch.

Akonáhle však prídu kľúčové momenty a dôležité zápasy proti súperom s dobre fungujúcou a organizovanou obranou, Haaland je vymazaný. Ukázal to aj Nottingham, kde mu takmer nedovolili hrať ani Felipe, ani Worrall. Arsenal mu po jeho chybách nechal loptu a Haaland ho potrestal. Ale inak to tiež nebola žiadna sláva. Jeho veľkou prednosťou je, že keď sa dostane do veľkej šance, väčšinou ju premení a vyťaží z minima maximum. Posledné zápasy však ukázali, že aj nórsky kanonier dokáže zahodiť stopercentné šance. K prestupu sa vyjadril aj bývalý záložník Citizens a Liverpoolu Dieter Hamann.

„Najviac mi prekáža to, že keď Manchester hrá na protiútoky a je schopný jeho priestor využiť, nedarí sa mu dostať sa do hry. Videli sme to cez víkend proti Nottinghamu a videli sme to aj včera. Je otázkou, ako dokáže urobiť tím lepším. Je brilantný hráč a už nám to dokázal, ale musíme sa na to pozerať aj takto. Keď sa hovorilo o tom, že do City prestúpi, ja som hovoril, že neprestúpi, lebo on je všetko, čo City nie je," povedal Hamann o Haalandovi.

„Možno môžeme povedať, že on je tým posledným dielom skladačky Manchestru City, ale v Salzburgu a Dortmunde hral úplne iný futbal. Nie je možné z toho dostať všetko, pretože Guardiolova filozofia je o tom, že jeho tím drží loptu na kopačkách a dominuje. A s Haalandom to nejde. Keď hrá, často mi príde, ako keby hral tím len v desiatich," nešetril kritikou Hamann.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články