Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zostáva už len samotný podpis: Brazílsky útočník sa sťahuje z majstrovského City do Arsenalu!

LONDÝN - V Manchestri City bude novým útočníkom číslo jedna prichádzajúci Erling Haaland. K tomu dorazí aj skvelý Julián Álvarez. To znamená, že herné vyťaženie Gabriela Jesusa by sa ešte viac zmenšilo. Preto tento brazílsky útočník odchádza. Jeho novým pôsobiskom sa čoskoro oficiálne stane Arsenal. Všetky strany už sú dohodnuté. Čoskoro Gabriel Jesus všetko potvrdí svojím podpisom.
Zdroj: 39708
Zdieľajte:

Arsenal tento rok prišiel o Alexandra Lacazetta a Pierra-Emericka Aubameyanga, ktorým v klube skončila zmluva a všetkým bolo jasné, že vedenie bude musieť v lete priviesť novú útočnú akvizíciu. Teraz sa v zásade dohodol s Manchestrom City na podpise zmluvy s Gabrielom Jesusom. Na dokončenie dohody, vrátane lekárskej prehliadky a osobných podmienok, je ešte potrebné zapracovať, ale suma sa odhaduje na 45 miliónov libier.

Severolondýnsky klub strávil takmer šesť mesiacov nepretržitého vyjednávania s Jesusovým zástupcom Marcellom Pettinatim, aby sa uistil, že má v lete šancu získať ho od víťazov Premier League.

Gabriel Jesus dal najavo svoju túžbu prestúpiť na Emirates na začiatku júna a jedinou prekážkou bol doposiaľ rozdiel medzi ocenením oboch klubov. Jesus sa chce znovu spojiť s Mikelom Artetom, ktorý by mu pravidelne ponúkal individuálny tréning a rady, keď pôsobil ako asistent Pepa Guardioly. Sila prenasledovania Arsenalu, skutočnosť, že zúfalo potrebuje útočníka jeho typu, a možnosť, aby Jesus prevzal väčšiu zodpovednosť, sa mu páči.

Arteta je po vypršaní zmluvy Alexandra Lacazetta a odchode Pierre-Emericka Aubameyanga do Barcelony bez skúseného útočníka.

„Gabriel Jesus je hráč, ktorý má veľký talent a potenciál, ale potrebuje viac herného času, aby získal sebadôveru,“ hovorí bývalý brazílsky reprezentant Ze Roberto pre Sky Sports.

„Mentalita Pepa Guardioly spočíva v tom, že strieda celý tím a dáva príležitosť každému hráčovi, ale verím, že najlepšia verzia Gabriela Jesusa je, keď je motivovaný a hrá sústavne.“

„Keď je hráč ako Gabriel v tíme a potom mimo neho, je pre neho veľmi ťažké získať stabilitu a nájsť sebavedomie. Myslím, že v Manchestri City bude vždy ťažké, aby sa to zmenilo.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články