Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bielorusi víťazne, Ukrajina len remizovala

Výsledky dnešných priateľských stretnutí našich kvalifikačných súperov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bieloruskí futbaloví reprezentanti, ktorí sú súpermi Slovenska v kvalifikácii na EURO 2016, zdolali v stredajšom prípravnom zápase Mexiko 3:2. O cennom triumfe nad osemfinalistom MS v Brazílii rozhodol v borisovskej aréne v 81. minúte striedajúci Pavel Nechajčik. Všetky góly padli v druhom polčase. Bielorusi dvakrát prehrávali po presných zásahoch Raula Jimeneza, no dokázali vždy bleskovo kontrovať.

Ďalší kvalifikačný súper Slovákov Ukrajina uhrala na Olympijskom štadióne v Kyjeve s Litvou iba bezgólovú remízu. Tréner domácich Michajlo Fomenko nechal oddychovať viaceré opory, oproti sobotňajšiemu víťaznému zápasu v Luxembursku (3:0) zostal v základnej zostave iba krídelník Vitesse Arnhem Denis Olijnik.

Ukrajinci si vytvorili v prvom polčase dve dobré príležitosti, v 20. minúte po Morozjukovom centri vytesnil pokus Guseva reflexívnym zákrokom Cerniauskas a o sedem minút neskôr brankár Litvy zasiahol vynikajúco aj pri hlavičke Olijnika po rohovom kope. V druhom dejstve pokračovala herná prevaha domácich, striedajúci Jarmolenko ale pálil tesne vedľa pravej žrde a Ordec hlavičkoval iba do Cerniauskových rúk. Šance si však už vytvorili aj hostia, brankár Bojko zlikvidoval umiestnenú strelu Novikovasa a v 74. minúte potom zmaril aj tutovku Stankevičiusa. V samom závere ešte nechal Bojka vyniknúť Černych, ani on však skóre nezmenil a tak sa tímy rozišli s remízou.

Sumáre:

Borisov

Bielorusko - Mexiko 3:2 (0:0)

Góly: 50. Kisľak, 56. Signevič, 81. Nechajčik - 48. a 53. Jimenez, ŽK: Aleksjevič, Signevič, Drahun - Herrera

Zostava Bieloruska: Černik – Šitov, Volodko (76. Matvejčik), Politevič, Gordejčuk (90.+1 Krivec) - Januškevič, Aleksjevič, Pucilo (85. Bordačev), Kisľak (61. Dragun) - Signevič (58. Kalačev), Stasevič (81. Nechajčik)

Kyjev

Ukrajina - Litva 0:0

ŽK: Konopľanka, Tymoščuk - Freidgeimas, Vaitkunas

Zostava Ukrajiny: Bojko – Gusev, Ordec, Vernydub, Morozjuk (68. Fedeckij) – Olijnik (46. Jarmolenko), Rotaň (78. Timoščuk), Bezus (77. Sidorčuk), Piljavskij, Chomčenovskij (46. Konopľanka) - Budkivskij

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články