Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Majú dôkazy: Jeden z istých účastníkov futbalových MS v Katare môže prísť o účasť na šampionáte!

BRATISLAVA - Jeden z už istých účastníkov futbalových MS v Katare by napokon mohol o účasť na svetovom šampionáte predsa len prísť.
Zdroj: 42140
Zdieľajte:

Ide o štvrtý tím juhoamerickej kvalifikácie z Ekvádoru, ktorý už aktuálne prešetruje FIFA. Predmetom vyšetrovania je 23-ročný obranca Barcelony SC Byron David Castillo Segura. Toho obvinili predstavitelia futbalového zväzu z Čile, že za Ekvádor nastúpil s falošným pasom a tiež s fejkovým rodným listom a že v skutočnosti sa nenarodil v roku 1998 ako v ňom má uvedené, ale už o tri roky skôr.

Prečítajte si aj

VIDEO Bayern uspel v súboji s Barcelonou: Do Mníchova mieria dve posily z Ajaxu

Majú dôkazy

Predstavitelia Čile majú údajne aj dôkazy, ktoré tieto závažné obvinenia potvrdzujú a podľa ktorých je spomínaný zadák v skutočnosti Kolumbijec. Potvrdzovať to má jeho skutočný rodný list, ktorý vypátrali vyšetrovatelia a na ktorom je uvedené rovnaké meno aj identické mená obidvoch rodičov. "Množstvo aj kvalita informácií a dôkazov, ktoré sme zozbierali, prekvapila dokonca aj nás," uviedol právnik zastupujúci futbalový zväz Čile Eduardo Carlezzo: "Prečo by sme si to mali nechať len tak pre seba a nekonať?"

A prečo celú situáciu skúmajú práve predstavitelia Čile? V prípade preukázania viny by totiž Ekvádoru hrozila kontumácia zápasov, v ktorých obranca neoprávnene nastúpil a to by sa Čile náramne hodilo. V skupine síce až siedmy tím v dvojzápase s postupujúcim Ekvádorom uhral len jediný bod, ale keďže obranca proti nim v oboch dueloch nastúpil, do tabuľky by si pripísali päť bodov navyše a Ekvádor by ich naopak stratil, čo by znamenalo posun Čile na štvrtú priečku a keďže v dueloch s okolitými rivalmi nenastúpil, tak by sa Čile kvalifikovalo priamo na MS do Kataru, kde zatiaľ na Ekvádor čaká v skupine domáci Katar, Senegal a Holandsko.

Prečítajte si aj

Potvrdené agentom! Arsenal sa blíži k získaniu tejto hviezdy, chce ho ďalších 6 klubov

Viceprezident mal obavy

O tom, že predstavitelia Čile môžu mať pravdu, svedčia aj slová viceprezidenta ekvádorského futbalového zväzu Carlosa Manzura z minulého roku, ktorý vtedy k spomínanému zadákovi Barcelony uviedol: "Myslím si, že je to záležitosť istoty a predchádzania problémov. Aj keď je to dobrý hráč, tak pokiaľ by to bolo na mne, radšej by som ho nenasadzoval, neriskoval by som to." Aj keď neskôr už tvrdil, že sa nezrovnalosti okolo pôvodu Castilla vyriešili a obranca sa následne dočkal reprezentačného debutu.

"Rozhodli sme sa začať disciplinárne konanie," citovala vyhlásenie FIFA k citlivej veci agentúra Reuters. Ekvádor obvinenia rázne odmieta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články