Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Skvelá správa pre ukrajinský futbal: Tento klub si zahrá priamo v skupinovej fáze Ligy majstrov

DONECK - Parádna správa pre ukrajinský futbal! Sezóna sa pre vojnu nedohrala, no tento tím dostal miestenku do skupinovej fázy Ligy majstrov.
Zdroj: 27586
Zdieľajte:

Napriek tomu, že ukrajinská liga bola predčasne ukončená pre vojnu s Ruskom, jeden z klubov získal miestenku do skupinovej fázy Ligy majstrov. Je to výborná správa pre ukrajinský futbal.

Šachťar Doneck si zahrá v skupine Ligy majstrov

Šachťar Doneck bol v predčasne ukončenej sezóne uznaný za majstra Ukrajiny. Účasť doneckého klubu v skupinovej fáze Ligy majstrov musí do niekoľkých týždňov schváliť UEFA.

Prečítajte si aj

Futbalové Rusko to nevzdáva ani po ďalších tvrdých sankciách od UEFA

Ukrajinský tím dostal právo štartovať v skupinovej fáze Ligy majstrov po tom, čo v semifinále aktuálneho ročníka prešiel Liverpool cez Villarreal a vo finále sa stretne s lepším z dvojice Manchester City - Real Madrid.

Všetky tri tieto tímy si zaistili miestenku v budúcej sezóne Ligy majstrov prostredníctvom svojich domácich súťaží. Podľa reglementu ak sa víťaz Ligy majstrov kvalifikuje do ďalšej sezóny cez domácu súťaž, vzniká voľné miesto. A to pre majstra dvanásteho zväzu v poradí, ktorým sa kvôli sankciám namiesto Ruska stala Ukrajina.

Symbolicky tak Rusko prišlo o možnosť, aby jeho majster dostal priamo miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov a namiesto neho sa v najprestížnejšej súťaži predstaví Šachťar Doneck.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články