Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kmotrík otvorene: Bol by Slovan ochotný uvoľniť trénera Weissa pre reprezentáciu? Kouča kritizoval za jednu vec

BRATISLAVA - Ivan Kmotrík ml. prehovoril o tom, či by Slovan uvoľnil trénera Vladimíra Weissa st. do reprezentácie. A čo na koučovi skritizoval?
Zdroj: 41339
Zdieľajte:

Do konca roka chce vedenie SFZ rozhodnúť v otázke trénera slovenskej reprezentácie. Štefanovi Tarkovičovi skončila zmluva a nie je isté, či bude vo funkcii pokračovať. Veľa sa hovorí o tom, že by ho mohol nahradiť Vladimír Weiss st.

Weiss priviedol slovenský národný tím na MS do Juhoafrickej republiky, aktuálne vedie Slovan Bratislava, ktorý je jesenným lídrom ligy. Ivan Kmotrík ml. prezradil, či by bolo vedenie belasých ochotné uvoľniť Weissa do reprezentácie.

Kmotrík ochotný diskutovať o uvoľnení trénera Weissa do reprezentácie

„Prečo nie? Ak by taká žiadosť prišla, tak si to viem predstaviť,“ nevylúčil túto možnosť Kmotrík v rozhovore pre Denník Šport. „Vždy som ochotný rokovať o čomkoľvek s kýmkoľvek, kto má seriózny záujem. Nechcem nič vylučovať ani potvrdzovať. A budem úplne úprimný a priamy, a ušetrím vás od nejakých vyhlásení, z ktorých nie je cesty späť – v akomkoľvek klube na svete nie je nikto, kto by bol nenahraditeľný. Tréner Weiss však má platný kontrakt so Slovanom. Spoločne sme niečo rozpracovali, máme pred sebou nedokončenú prácu a ďalšie ciele. Bol by som veľmi rád, ak by sme v tejto misii spoločne pokračovali a úspešne ju dokončili.“

Tréner Vladimír Weiss st. neraz na tlačových konferenciách počas jesennej časti kritizoval zloženie kádra Slovana Bratislava, prípadne sa otvorene kriticky vyjadroval na adresu konkrétnych hráčov. To sa však vôbec nepáči Kmotríkovi.

„Samozrejme, tréner má právo na názor. Môžeme si to na rovinu povedať v klube, každý môže mať na veci iný pohľad. Nemyslím si však, že bolo potrebné pravidelne kritizovať tie isté veci. Vieme, že nie všetko je perfektné či ideálne, no som zástanca toho, aby sme si to vykomunikovali priamo, otvorene, ale najmä interne, pretože potom len dávame priestor na senzácie a bulvárne titulky v médiách. Som presvedčený, že to nie je v záujme nikoho z nás vrátane trénera."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články