Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Roky "čúral" krv. Riskoval život za farby klubu, teraz ho chce Chelsea

MADRID - Úžasné zotavenie hviezdy, ktorú chce Chelsea, po hrozivom zranení po ktorom roky "čúral krv".
Zdroj: 40234
Zdieľajte:

Písal sa rok 2015. V stretnutí Ligy majstrov Saul Niguez z Atletica Madrid dostal nepríjemný kopanec od obrancu Kyriakosa Papadopoulosa z Bayeru Leverkusen.

Saul Niguez utrpel vážne zranenie obličky. Hrozil mu koniec kariéry. Musel dva roky nosiť katéter na vyprázdňovanie mechúra a priznal, že dva roky "čúral krv". Riskoval zdravie aj kariéru, no rozhodol sa hrať. A hral ďaleko za bariérou bolesti.

Saul Niguez sa zázračne zotavil a stal sa jedným z najdôležitejších hráčov Diega Simeoneho.

Dva roky "čúral" krv

Späť k spomínanému incidentu. "Nevinný" zásah nohou do oblasti obličiek v stretnutí Ligy majstrov ho takmer pripravil o zdravie a kariéru. Saul Niguez napriek vážnemu zraneniu pokračoval v zápase.

No tesne pred polčasom musel vystriedať. Jeho telo sa začalo triasť, v šatni si prestal cítiť nohy a ruky. Okamžite ho sanitka previezla do nemocnice.

Štyri dni ležal v nemeckej nemocnici. Do mesiaca bol späť na ihrisku. Tajil, že hral s katétrom. Obdivuhodné, že napriek nepríjemnému obmedzeniu takto dokázal na vrcholnej úrovni hrať dva roky.

Hral v obrovskom nepohodlí. Navyše riskoval svoje zdravie a život pre dobro klubu. „V každom tréningu a na každom zápase som čúral krv," spomínal Saul Niguez na ťažké obdobie.

„Bolo to veľmi zlé. Náročné, ľudia to nepoznajú, nerozumejú tomu."

„Riskoval som svoje zdravie, aby som obliekal klubové farby a splnil si sen."

Neskôr pre britský Guardian vysvetľoval: „Katéter vám dáva funkcionalitu, ale bolí to. Cítiť to, keď bežíte a močil som krv."

„Problém bol, keď sme to vybrali. Nefungovala mi správne oblička. Dostal som možnosti: mesiac hrať, mesiac nehrať. Hovoril som: Nie, to nie je dobré. Dajte mi katéter späť. Oni mi však povedali: Saul, to nie je také jednoduché."

Prečítajte si aj

Česi píšu o prestupe roka: Reprezentačná jednotka podpísala s PSG

„Bol som z toho všetkého už unavený. Povedal som, nech mi odoberú obličku. Budem mimo hru mesiac, no vrátim sa. Doktor mi hovorí: Nevyberiem ti obličku, skús toto a skús tamto."

„Povedal som: Áno, vyskúšam veci, ale ak nebudú fungovať, čo potom? Nie. Chcem opäť hrať dobre, cítiť sa dobre. Zabudnúť na to všetko. Byť normálny. Hrať futbal. Nemôžem sa báť dostať úder. Len chcem hrať. Zbavte ma toho."

Burgos mu otvoril oči

Bol to Simeoneho bývalý asistent, mohutný German Burgos, ktorý dal Saulovi Niguezovi radu, aby sa viac zaoberal svojou budúcnosťou.

Argentínsky tréner prezývaný "El Mono" prežil rakovinu v roku 2003, keď bol ešte aktívnym futbalistom.

„Burgos bol veľmi dôležitý," spomínal Saul.

„Prišiel ku mne: Doktor hovorí, že chceš odobrať obličku. Máš 22! O čom to hovoríš? Použi svoju hlavu!"

„Premýšľal som len o futbale. Vezmite to a nechajte ma hrať. Uvažoval som: prísť o obličku je v pohode, mám druhú."

„Ale Mono mi povedal, čím si prešiel. Pozrel sa mi do očí: Saul, premýšľaj o svojom živote. Pochopil som to. Budúcnosť, serióznosť."

„Čo keď budeš mať problém s tou druhou? Neexistuje žiadne východisko. A katéter sme vrátili späť."

Saul Niguez sa dostal cez nepríjemné problémy s obličkou. Opäť si užíva futbal naplno. Opäť môže podávať najlepšie výkony bez obmedzení a diskomfortu. Bol neoddeliteľnou súčasťou Atletica Madrid na ceste za titulom v La Lige počas uplynulej sezóny.

Saul Niguez potvrdil, že je obrovským bojovníkom nielen na trávniku, ale aj mimo neho. 26-ročný španielsky stredopoliar je v hľadáčiku Chelsea Londýn. Atletico ho údajne ponúka na hosťovanie. Informoval o tom The Sun.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Guardian

Diskusia

Podobné články