Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Gary Neville: Arsenal v Superlige? Absolútny vtip. Kriminálny čin voči futbalu!

LONDÝN - Gary Neville veľmi ostro a trefne reagoval na vznik európskej Superligy. Servítku pred ústa si rozhodne nedával
Zdroj: 39163
Zdieľajte:

Európska Superliga vznikla v tichosti. Vstup do nej oficiálne potvrdilo 12 veľkoklubov. Odštartovať by mala už toto leto. Dovedna by mala mať 20 účastníkov. Prezidentom by mal byť Florentino Perez z Realu Madrid.

Predstavitelia novej súťaže už prezentovali aj bližšie podrobnosti a plány. UEFA a FIFA však zaujali rázne stanovisko.

Arsenal v Superlige? Absolútny vtip

Gary Neville sa pre Sky Sports vyjadril bez servítky a veľmi trefne na margo vznikajúcej Superligy.

„Nie som proti modernizácii futbalovej súťaže, ale predkladať návrhy v nadväznosti na Covid je absolútny škandál. United a zvyšok veľkej šestky klubov, ktoré sa k nej prihlásili, by sa mali za seba hanbiť."

„Arsenal v tejto lige? Práve remizoval s Fulhamom. Je to absolútny žart."

„Je to prekliate a oprávnene. Som fanúšikom Man Utd už 40 rokov. Najviac som znechutený z Manchestru United a Liverpoolu."

„Liverpool, predstierajú, že Nikdy nebudeš chodiť sám, ľudový klub, klub fanúšikov. Man Utd, 100 rokov zrodený z robotníkov v okolí a vstupuje do ligy bez konkurencie, z ktorej nemôžu zostúpiť."

„Musíme vybojovať späť moc v tejto krajine od klubov na vrchole tejto ligy - a to vrátane môjho klubu. Už 12 mesiacov volám v rámci inej skupiny, aby nezávislý regulačný orgán zaviedol kontroly, ktoré by zastavili túto situáciu."

Prečítajte si aj

Vojna začína! UEFA zaujala radikálny postoj voči klubom a hráčom, ktorí budú zapojení do Superligy

"Je to čistá chamtivosť. Sú podvodníci. V tejto krajine nemajú nič spoločné s futbalom. V tejto krajine existuje 100 rokov histórie od fanúšikov, ktorí žili a milovali tieto kluby, a tí potrebujú ochranu."

„Nie som proti peniazom vo futbale. Princípy spravodlivej súťaže a právo hrať hru tak, aby ak Leicester vyhral ligu, postupoval do Ligy majstrov ... Man Utd nie je v Lige majstrov, Arsenal nie je v Lige majstrov - sú troskami futbalového klubu."

„Zajtra im odpočítajte všetky body, dajte ich na spodné priečky ligy a vezmite im peniaze. Vážne, musíte do toho dupnúť. Je to trestný čin. Je to trestný čin proti futbalovým fanúšikom v tejto krajine. Toto je najväčší šport na svete, je to najväčší šport v tejto krajine a je to jednoducho trestný čin."

"Sú to obchodníci s fľašami. O majiteľoch týchto klubov ste nikdy nepočuli. Nemajú hlas. Pravdepodobne sa o pár týždňov skryjú a povedia, že to s nimi nemá nič spoločné. Uprostred pandémie, hospodárskej krízy, krachujú futbalové kluby na úrovni národnej ligy, končia rháči a veľa ľudí si cez videohovory volá, aby sa odtrhli a vytvorili ešte väčšiu chamtivosť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Sky Sports

Diskusia

Podobné články