Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trpišovský po debakli: Náš najhorší zápas v Európe, Arteta chválil dvoch mladíkov

PRAHA - Najhorší zápas v Európe, hovoril Trpišovský po debakli Slavie. Arteta vychválil dvoch mladíkov svojho tímu
Zdroj: 39217
Zdieľajte:

Sen futbalistov Slavie Praha o postupe do semifinále Európskej ligy UEFA sa rozplynul v priebehu šiestich minút. "Zošívaní" v domácej štvrťfinálovej odvete s Arsenalom Londýn inkasovali tri rýchle góly a utrpeli krutú prehru 0:4. Anglický tím im dal lekciu z efektivity.

Gunners skvele zareagovali na neuznaný gól Emila Smitha-Rowea a po presných zásahoch Nicolasa Pepeho, Alexandra Lacazettea a Bukaya Saku uštedrili Pražanom prvú domácu prehru od novembra 2019. "Počas celého zápasu sme boli veľmi nebezpeční a hlavne veľmi efektívni. Som naozaj šťastný a musím pochváliť celé mužstvo. Boli sme odvážni a nevzdávali sme sa. Aj keď náš prvý gól neplatil pre tesný ofsajd, boli sme stále hladní a nedali sme Slavii dýchať. Bola radosť pozerať sa na mladíkov Smitha-Rowea a Saku," pochvaľoval si tréner Arsenalu Mikel Arteta.

Prečítajte si aj

Bil priateľku, pretože žiarlil na Balotelliho: Teraz mu hrozí 13 rokov za mrežami!

Nad účasťou Saku visel dlho otáznik. Devätnásťročný krídelník sa zranil v nedeľnom ligovom zápase so Sheffieldom United. Arteta sa obával, že po Kieranovi Tierneym, Davidovi Luizovi, Emilemu Smithovi či Martinovi Ödegaardovi bude ďalší, ktorý vynechá odvetu. Saka však nastúpil od začiatku a bol motorom ofenzívy Arsenalu. "Bol to z našej strany fantastický výkon, od začiatku až do konca. Ukázali sme charakter. V prvom polčase sme išli pevne za svojím cieľom, nevyviedol nás z miery ani neuznaný gól. Výborne sme napádali súpera a narúšali jeho rozohrávku. Našou veľkou devízou bol dobrý pohyb, lopta neustále kmitala."

Po polčase urobil tréner Slavie Jindřich Trpišovský v zostave štyri zmeny, dolu z ihriska išiel aj slovenský stredopoliar Jakub Hromada. Domáci mali loptu častejšie na kopačkách, no nedokázali skorigovať výsledok. "Pred zápasom som tvrdil, že kľúčové bude vyvarovať sa chýb v obrane. Odveta nám však vôbec nevyšla, akoby nám došiel dych. Súper bol jasne lepší a zaslúžene zvíťazil," priznal Trpišovský.

Slavia bola "šťukou" súťaže. V šestnásťfinále vyradila Leicester City, v osemfinále prešla cez Glasgow Rangers. Po sľubnej remíze 1:1 na pôde Arsenalu si trúfala aj na ďalšieho súpera z Britských ostrovov, no v Edene prišlo vytriezvenie. "Bol to náš najhorší zápas v európskych klubových súťažiach v tejto sezóne. Škoda, že sa nám dlhšie nepodarilo udržať bezgólový stav. Mohlo to dopadnúť ináč. Arsenal však ukázal, že má obrovskú kvalitu. Celkovo však musím zhodnotiť naše vystúpenie v Európskej lige pozitívne, bola to skvelá jazda, na ktorú nezabudnem," uviedol Lukáš Provod.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články