Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ťahákmi štvrťfinále Ligy majstrov repríza vlaňajšieho finále a stret Realu Madrid s Liverpoolom

NYON - Štvrťfinále Ligy majstrov prinesie dve absolútne chuťovky pre futbalových fanúšikov
Zdroj: 38999
Zdieľajte:

Futbalisti Bayernu Mníchov sa ako obhajcovia trofeje vo štvrťfinále Ligy majstrov 2020/2021 stretnú s Parížom St. Germain. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Ďalšie dvojice vytvorili Manchester City - Borussia Dortmund, FC Porto - Chelsea Londýn a Real Madrid - FC Liverpool.

Do elitnej osmičky sa z osemfinále kvalifikovali traja zástupcovia anglickej Premier League - Manchester City, FC Liverpool a Chelsea Londýn. Dvoch reprezentantov má v tejto fáze nemecká Bundesliga - obhajcu Bayern a Borussiu Dortmund, po jednom ďalšie najelitnejšie európske súťaže - La Ligu zastupoval rekordný 13-násobný víťaz súťaže Real Madrid, resp. Ligue 1 francúzsky majster Paríž St. Germain. Okteto doplnil bývalý dvojnásobný európsky šampión FC Porto z Portugalska. Pred bránami štvrťfinále zostali velikáni ako FC Barcelona s Lionelom Messim či Juventus Turín s Cristianom Ronaldom.

Prečítajte si aj

VIDEO Skvelé gesto Mourinha: Hráčom Dinama Záhreb po famóznom obrate prišiel zatlieskať do šatne

Súboj šesťnásosbného európskeho šampióna Bayernu s PSG bude reprízou minulosezónneho finále, v ktorom uspeli Bavori 1:0. Dvojzápas "bieleho baletu" s "The Reds" bude konfrontáciou rekordného víťaza so 6-násobným európskym majstrom. Manchester City ešte prestížnu súťaž nikdy nevyhral, v roku 2016 bol v semifinále, BVB trofej získal v roku 1997. Šampión z rokov 1987 a 2004 Porto, ktoré v osemfinále vyradilo Juventus bude čeliť víťazovi LM z roku 2012.

Vyžrebovalo sa tiež semifinále a pre administratívne dôvody aj domáci tím pre finále. Môže sa tak stať, že o finále zabojujú vo vzájomných dueloch nemecké a anglické kluby.

Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe 6. a 7. apríla, odvety potom 13. a 14. apríla. Pri žrebe neplatili žiadne obmedzenia, nik nebol nasadený a mohli sa stretnúť aj kluby z rovnakej krajiny. Prvý vyžrebovaný nastúpi v prvom zápase v domácom prostredí. Finále je na programe v sobotu 29. mája v Istanbule.

reakcie (zdroj: uefa.com):

Hasan Salihamidžič, športový riaditeľ Bayernu Mníchov: "Paríž je výborné mužstvo. Hoci teraz je v ligovej tabuľke až na druhom mieste, bude pre nás predstavovať veľmi náročného súpera. Ťažká výzva."


žreb štvrťfinále Ligy majstrov 2020/2021:
Manchester City - Borussia Dortmund
FC Porto - Chelsea Londýn
Bayern Mníchov - Paríž St. Germain
Real Madrid - FC Liverpool

žreb semifinále:
1. Bayern Mníchov/Paríž St. Germain - Manchester City/Borussia Dortmund
2. Real Madrid/FC Liverpool - FC Porto/Chelsea Londýn

žreb finále:
víťaz semifinále číslo 1 - víťaz semifinále číslo 2

ďalší kalendár Ligy majstrov 2020/2021:
6.-7. apríla: 1. zápasy štvrťfinále
13.-14. apríla: odvety štvrťfinále
27.-28. apríla: 1. zápasy semifinále
4.-5. mája: odvety semifinále
29. mája: finále (Istanbul, Atatürk Olympic Stadium)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články