Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Futbalový sen sa stal skutočnosťou

V zápase roka ukázali slovenskí reprezentanti obrovskú bojovnosť a porazili úradujúcich majstrov Európy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovensko - Španielsko 2:1 (1:0)

Góly: 17. Kucka, 87. Stoch - 82. Alcácer

ŽK: Kucka, Hubočan, Stoch, Gyömbér - Silva, Cazorla Rozhodca: Kuipers - van Roekel, Zeinstra

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Gyömbér, Kucka (82. Kiss) - Mak (61. Stoch), Weiss (54. Ďuriš) - Hamšík

Španielsko: Casillas - Juanfran (81. Cazorla), Pique, Albiol (58. Pedro), Alba - Busquets, Koke - Silva (71. Alcácer), Fabregas, Iniesta - Costa

Na vypredanom žilinskom štadióne začali lepšie Španieli, ktorí si dokázali aktívnou hrou vypýtať nedovolené zákroky. Paradoxne si však prvú vážnu šancu vypracovali naši hráči. V 11. minúte sa po Pekaríkovom centri ocitol Mak osamotnený v pokutovom území, Casillas skvelým zákrokom zabránil gólu. O minútu neskôr pohrozil Costa, ktorý hlavičkou mieril vedľa. V 18. minúte vypukol gejzír slovenskej radosti, keď Juraj Kucka dokázal z priameho kopu prekvapiť brankára Casillasa a otvoril gólový účet zápasu. Krátko pred uplynutím úvodnej polhodiny hry posielal Pečovský loptu do ľavého dolného roku španielskej brány, no Casillas ju vyrazil na roh. V 38. minúte vzal situáciu do svojich rúk Iniesta, jeho strelu z rohu šestnástky Kozáčik vyrazil na rohový kop. V poslednej minúte prvého polčasu pohrozili Španieli z rýchleho protiútoku, z následného rohu sa dvoma skvelými zákrokmi predviedol Matúš Kozáčik.

Tréner del Bosque „vyhnal“ svojich hráčov na trávnik už zhruba päť minút pred začiatkom druhého polčasu a to „Furii Roja“ pomohlo, keď sa prezentovali drvivou prevahou. Za úvodných päť minút druhého polčasu vychytal Kozáčik postupne Silvu, Fabregasa i Costu. Hra sa odohrávala prevažne na našej polovici, Španieli sa však márne snažili o vyrovnanie. Dvanásť minút pred koncom postrašil po rohovom kope Piqué, ktorého hlavička skončila tesne nad bránu. Španieli boli celý druhý polčas aktívnejší, ovládali hru a osem minút pred koncom to využili. Paco Alcácer oklamal ofsajdovú pascu a zoči-voči Kozáčikovi vyrovnal. Našou zbraňou boli hlavne protiútoky a štyri minúty pred koncom po Ďurišovom centri hlavičkoval do siete striedajúci Stoch. Španieli sa v obrovskom nápore v nadstavenom čase snažili aspoň o vyrovnanie, Slováci to však v defenzíve zvládli a ponúkli futbalovému svetu obrovské prekvapenie.

Ján Kozák, tréner SR: "Proti tak silnému súperovi sa hráči vypli k fantastickému výkonu. Bojovali, koncentrovane hrali ako jeden muž, veľa sa nabehali. Proti tak silnému súperovi dokázali streliť dva góly a nedovoliť mu vypracovať si väčší počet šancí. Weiss a Mak nabehali toho veľa, vedel som, že vydržia len 60 minút. Čerství hráči Stoch s Ďurišom potom zariadili víťazný gól. Súper vtedy riskoval, hral na jedného stopéra, a to sme využili. Je to úžasné."

Vicente del Bosque, tréner Španielska: "Bola to naša prvá prehra v kvalifikácii po veľmi dlhej dobe. Boli to pre nás dnes ťažké minúty v Žiline. Musím priznať, že sa prejavila kvalita nášho súpera. Mohli sme aj viac útočiť, chvíľu to vyzeralo na remízu, napokon nám to ale nevyšlo. Chýbala nám v závere sila, stratili sme kontrolu nad zápasom a prehrali. Na ihrisku sme sa v závere hľadali. Snažili sme sa otvoriť viac hru, vystriedal som obrancov za ofenzívnych hráčov, žiaľ, nevyšlo nám to. Musíme prijať prehru, hoci neprišla pre nás vo vhodnom čase."

Zostrih dnešného duelu

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články