Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Messi konečne verejne prehovoril: Nedodržaný sľub prezidenta a brutálna rodinná dráma!

BARCELONA - Lionel Messi prvýkrát od začiatku ságy jeho potenciálneho odchodu z Barcelony verejne prehovoril: Takto to celé bolo!
Zdroj: 36364
Zdieľajte:

Lionel Messi v piatok definitívne potvrdil, že zmenil vzhľadom k okolnostiam svoje rozhodnutie a chce zostať v Barcelone do konca svojho aktuálneho kontraktu, ktorý vyprší v lete 2021.

Messi a jeho otvorená spoveď

Prvýkrát od začiatku ságy jeho potenciálneho odchodu z Nou Campu hviezdny Argentínčan verejne prehovoril - exkluzívne pre portál Goal.com.

„Keď som oznámil svoje želanie odísť manželke a deťom, bola to brutálna dráma," priznal Messi.

„Celá rodina začala plakať. Moje deti nechceli opustiť Barcelonu ani nechceli zmeniť školu."

„Ale pozeral som sa ďalej, chcem súťažiť na najvyššej úrovni, vyhrávať tituly, bojovať v Lige majstrov. Môžete vyhrať alebo prehrať, pretože je to veľmi náročné, ale musíte bojovať."

„Aspoň o to bojujme a nerozpadnime sa ako v Ríme, Liverpoole, Lisabone. Toto všetko ma viedlo k zamysleniu sa nad týmto rozhodnutím, ktoré som chcel urobiť."

Po frustrujúcej vysokej prehre s Bayernom Mníchov bolo jasné, že Messi s Barcelonou ukončí sezónu bez zisku jedinej trofeje. To lámalo hviezdneho Argentínčana k odchodu z Nou Campu.

„Myslel som si a bol som si istý, že môžem slobodne odísť. Prezident vždy hovoril, že na konci sezóny sa môžem rozhodnúť, či zostanem alebo nie," odkrýva Messi karty a naráža na istú formu zrady prezidenta Josepa Mariu Bartomeua.

„Teraz sa držia toho, že som to nepovedal do 10. júna, keď sme 10. júna ešte bojovali v La Lige uprostred toho strašného koronavírusu a táto choroba zmenila celú sezónu."

„A to je dôvod, pre ktorý budem pokračovať v klube. Budem v klube pokračovať, pretože prezident mi povedal, že jediný spôsob ako odísť, je zaplatiť doložku vo výške 700 miliónov EUR, čo je nemožné."

Situácia sa vykryštalizovala tak, že jediné riešenie, ako z klubu odísť, bolo bojovať súdnou cestou.

„Existoval ešte ďalší spôsob a to ísť pred súd. Proti Barcelone by som sa nikdy nepostavil pred súd. Pretože je to klub, ktorý miluje, ktorý mi dal všetko od môjho príchodu."

Prečítajte si aj

Messi dostal od Barcelony novú ponuku. Dnes sa očakáva kľúčové rokovanie a čo stojí za zmenou jeho postoja?

„Je to klub môjho života, spravil som tu svoj život."

„Barca mi dala všetko a ja som jej dal všetko. Viem, že by ma nikdy nenapadlo dať Barcelonu na súd."

Messi v exkluzívnej spovedi pre goal.com priznal srdcervúci rozhovor so synom Thiagom, ktorý nechcel opustiť Barcelonu a pochválil manželku Antonellu, ktorá pri ňom stála v ťažkých chvíľach.

„Mateo je stále malý a neuvedomuje si, čo znamená ísť niekam inam a spraviť si život o pár rokov inde."

„Thiago je starší. Niečo započul v televízii, niečo zistil a spýtal sa."

„Nechcel som, aby vedel niečo o tom, že bude nútený odísť a bude si musieť zvykať na novú školu a nájsť nových priateľov."

„Plakal a hovoril, že nejdeme. Opakujem, že to bolo naozaj ťažké."

„Bolo to pochopiteľné. Stalo sa to. Je veľmi ťažké rozhodnúť sa."

„Milujem Barcelonu a nikdy nenájdem lepšie miesto ako toto. Napriek tomu mám právo rozhodnúť sa. Mal som v pláne hľadať nové ciele a výzvy. A zajtra by som sa mohol vrátiť späť, pretože tu v Barcelone mám všetko."

„Môj syn, moja rodina, vyrastali tu a sú odtiaľto. Nebolo nič zlé na túžbe odísť. Potreboval som to, klub to potreboval a bolo to dobré pre všetkých."

„Moja žena ma pri všetkej bolesti v duši podporovala a sprevádzala."

Očakáva sa, že v najbližšom čase sa Lionel Messi podrobí testovaniu na Covid-19 a v prípade negatívneho výsledku sa okamžite pripojí k spoluhráčom pripravujúcim sa na novú sezónu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články