Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zatiaľ nič nepredávam! Reakcia Kmotríka na rozhodnutie štátu neodkúpiť bratislavský NFŠ

BRATISLAVA - Štát mu klepol po prstoch. Ivan Kmotrík st. reaguje na rozhodnutie vlády neodkúpiť bratislavský Národný futbalový štadión
Zdroj: 25377
Zdieľajte:

Vláda sa rozhodla nevyplatiť 91 miliónov EUR spoločnosti Národný futbalový štadión (NFŠ) podnikateľa a majiteľa ŠK Slovan Bratislava Ivana Kmotríka.

Ivan Kmotrík je majiteľom NFŠ na Tehelnom poli. A nielenže sa štát rozhodol nevyplatiť 91 miliónov EUR Kmotríkovej spoločnosti, ale pýta si vrátenie dotácie 27 miliónov EUR, ktorú odsúhlasila ešte predošlá Ficova vláda.

Po právnej analýze zmlúv a všetkých skutočností sa štát rozhodol podať trestné oznámenie. Zmluvy z rokov 2013 a 2016 sú podľa odborníkov absolútne neplatné.

Ivan Kmotrík reagoval na rozhodnutie štátu pre RTVS:

„Ja som rád, že štadión stojí. S tým sa nedá už nič urobiť. Nikto ho neodnesie, bude tu stáť ďalších sto rokov. Najskôr sa musíme pozrieť na všetky tie zmluvy. Ja som zatiaľ neponúkol štátu, že to predávam, alebo uplatňujem si nejakú opciu, alebo že chcem, aby to štát zobral.

Prečítajte si aj

Inter Miláno ponúka Škriniara do Manchesteru United za túto hviezdu!

Štát veľmi čudne tvrdí, že niektoré zmluvy sú neplatné. My sme dotáciu mali schválenú Európskou komisiou, vládou aj ministrom. Všetko sa dá napadnúť z každej strany, ale z môjho pohľadu, toto sú tie základné fakty, ktoré ja viem.”

Zdieľajte:
Zdroj informácií: RTVS

Diskusia

Podobné články