Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Česká nominácia na zápas proti Turecku a Kazachstanu

Trojica Jaroslav Plašil, Tomáš Necid a Tomáš Sivok sa po dlhšej prestávke vracia do českej futbalovej reprezentácie.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Tréner národného tímu Pavel Vrba ich nominoval na nadchádzajúce zápasy kvalifikácie o postup na EURO 2016 v Turecku (10. októbra) a v Kazachstane (13. októbra). Tridsaťdvaročný stredopoliar Plašil naposledy reprezentoval svoju krajinu vlani v októbri v závere kvalifikácie MS 2014, keď sa predstavil v Bulharsku. Pod trénerom Vrbom ešte za národný výber nenastúpil, rovnako ako o rok mladší stopér Sivok, ktorého posledným duelom bolo vlaňajšie prípravné stretnutie s Kanadou. Dvadsaťpäťročný útočník Necid sa v reprezentácii naposledy objavil na EURO 2012. "Tomáš Necid po príchode do Zwolle preukazuje solídnu formu, premýšľali sme o ňom už pred predchádzajúcim zápasom proti Holandsku. Teraz som chcel mať v tíme viac ofenzívnych hráčov," citoval Vrbu portál iDnes.cz.

V jeho výbere nechýbajú ani dlhoročné opory Petr Čech s Tomášom Rosickým, hoci vo svojich kluboch pravidelne nenastupujú. "U nich robím výnimku. Minulý zápas ukázal, akí sú pre národné mužstvo dôležití," vysvetlil reprezentačný kormidelník. Česi začali boje o EURO 2016 domácim cenným víťazstvom nad bronzovým medailistom z MS 2014 Holandskom 2:1.

Nominácia ČR na zápasy kvalifikácie EURO 2016 v Turecku (10. októbra) a v Kazachstane (13. októbra) /zdroj: iDnes.cz/:

Brankári: Petr Čech (Chelsea Londýn), Tomáš Vaclík (FC Bazilej), David Bičík (Sparta Praha)

Obrancovia: Pavel Kadeřábek (Sparta Praha), Tomáš Sivok (Besiktas Istanbul), Václav Procházka (Viktoria Plzeň), Radim Řezník (Viktoria Plzeň), Marek Suchý (FC Bazilej), David Limberský (Viktoria Plzeň), Daniel Pudil (Watford), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul)

Stredopoliari: Jaroslav Plašil (Girondins Bordeaux), Tomáš Rosický (Arsenal Londýn), Bořek Dočkal (Sparta Praha), Lukáš Vácha (Sparta Praha), Vladimír Darida (SC Freiburg), Daniel Kolář (Viktoria Plzeň), Václav Pilař (Viktoria Plzeň), Ladislav Krejčí (Sparta Praha)

Útočníci: David Lafata (Sparta Praha), Tomáš Necid (Zwolle), Matěj Vydra (Watford), Josef Šural (Slovan Liberec)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články