Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Reklama na futbal v Paríži, Martinéz spasiteľom Porta

Dnešné zápasy Ligy majstrov nám priniesli krásne futbalové momenty aj šokujúce výsledky.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

---18:00

Futbalisti Bayernu Mníchov sú v novom ročníku Ligy majstrov naďalej stopercentní a usadili sa na čele E-skupiny. Nemecký šampión potvrdil v úvodnom utorňajšom dueli E-skupiny úlohu favorita na ihrisku CSKA Moskva víťazstvom 1:0. Na konte tak má po dvoch kolách plný počet šiestich bodov, Moskovčania sa s nulou krčia na dne tabuľky. Bayern mal počas celého zápasu výraznú územnú prevahu a dominanciu v držaní lopty pretavil do úvodného gólu v 22. minúte. Po faule Maria Fernandesa na Maria Götzeho v šestnástke nasledoval pokutový kop a ten bezpečne premenil Thomas Müller. Ešte do prestávky premárnil dobrú šancu na vyrovnanie Ahmed Musa a Roman Jeremenko nastrelil brvno bránky Manuela Neuera. Aj po zmene strán ale boli herne lepší Bavori a tesný triumf si ustrážili. Bolo to pre nich jubilejné 100. víťazstvo v Lige majstrov. Duel sa hral pred prázdnymi tribúnami, pretože ruský klub pykal za opakované problémy s fanúšikmi.

---20:45

V druhom utorňajšom zápase E-skupiny Manchester City remizoval s AS Rím 1:1. "Citizens" sa ujali vedenia vďaka penalte už v 4. minúte - Maicon bránil v hre Sergiovi Agüerovi a sám postihnutý premenil pokutový kop. Vzápätí mohol Maicon svoj zákrok odčiniť, ale z uhla trafil iba brvno bránky Joea Harta. Rimania sa ale dočkali v 23. minúte, keď rýchlu kontru zakončil rutinérsky Francesco Totti. Ten v sobotu oslávil svoje 38. narodeniny a o tri dni neskôr sa stal najstarším strelcom v histórii európskych súťaží. Z historickej tabuľky vymazal Ryana Giggsa, ktorý za Manchester United skóroval proti Benfice vo veku 37 rokov a 289 dní v septembri 2011. Skóre sa už do konca nezmenilo a Rím si tak vezie z "horúcej" anglickej pôdy cenný bod.

Jose Mourinho oslávil návrat do rodného Portugalska víťazstvom. Kouč Chelsea Londýn sa v G-skupine na ihrisku Sportingu Lisabon tešil z tesného víťazstva 1:0, o ktoré sa postaral presnou hlavičkou v 34. minúte bývalý hráč Košíc Nemanja Matič. Kapitán hostí John Terry si na konto pripísal 100. štart v najprestížnejšej klubovej súťaži ako dvadsiaty hráč v poradí.

Boj o osemfinále si komplikuje Schalke, ktoré doma nečakane iba remizovalo so slovinským Mariborom 1:1. Aspoň bod pre domácich zachránil po prestávke vyrovnávajúcim gólom holandský legionár Klaas-Jan Huntelaar, ale tribúny svojich miláčikov po konečnom hvizde vypískali.

Na čele H-skupiny je FC Porto, pretože v závere zachránilo remízu na Ukrajine so Šachtarom Doneck. Ten bol nútený pre napätú politicko-spoločenskú situáciu odohrať svoj domáci duel na západe krajiny v Ľvove a nad favoritom viedol v 89. minúte už 2:0. Potom ale prišli chvíle Jacksona Martineza, ktorý dvoma gólmi zariadil pre svoj tím bod. Hostia mohli mať zápas už skôr v rukách, no za bezgólového stavu v prvom polčase brankár Andrij Pjatov zneškodnil pokutový kop Yacine Brahimiho.

O prekvapenie sa postarali hráči BATE Borisov. Premožiteľ bratislavského Slovana z play off zdolal trápiace sa Athletic Bilbao na svojom trávniku 2:1.

LM 2014/2015 - 2. kolo skupinovej fázy, sumár:

CSKA Moskva - Bayern Mníchov 0:1 (0:1)

Gól: 22. Müller (z 11m). Rozhodoval: Collum (Škót.)

Manchester City - AS Rím 1:1 (1:1)

Góly: 4. Agüero (z 11m) - 23. Totti. Rozhodoval: Kuipers (Hol.)

F-skupina:

APOEL Nikózia - Ajax Amsterdam 1:1 (1:1)

Góly: 31. Manduca (z 11m) - 28. Andersen. Rozhodoval: Mažič (Srb.)

Paríž St. Germain - FC Barcelona 3:2 (2:1)

Góly: 10. David Luiz, 26. Verratti, 54. Matuidi - 12. Messi, 56. Neymar. Rozhodoval: Rizzoli (Tal.)

G-skupina:

FC Schalke 04 - NK Maribor 1:1 (0:1)

Góly: 56. Huntelaar - 37. Bohar. Rozhodoval: Carballo (Šp.)

Sporting Lisabon - Chelsea Londýn 0:1 (0:1)

Gól: 34. Matič. Rozhodoval: Lahoz (Šp.)

H-skupina:

BATE Borisov - Athletic Bilbao 2:1 (2:1)

Góly: 19. Poljakov, 41. Karnickij - 45. Aduriz. Rozhodoval: Lannoy (Fr.)

Šachtar Doneck - FC Porto 2:2 (0:0)

Góly: 52. Teixeira, 86. Adriano - 89. a 90.+4 Martinez (prvý z 11m). Rozhodoval: Cakir (Tur.)

/hralo sa v Ľvove/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články