Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V roku 2008 som takmer opustil Manchester United, priznáva klubová ikona Rio Ferdinand

MANCHESTER - Bývalý anglický futbalista Rio Ferdinand strávil väčšinu kariéry v Manchestri United, no všetko mohlo byť inak.
Zdroj: 23438
Zdieľajte:

Legendárny stopér strávil celú kariéru v Anglicku. Ako profesionál začínal v roku 1995 vo West Hame United, odkiaľ sa presunul v roku 2000 do Leedsu United. V období 2002 - 2014 bol neodmysliteľnou súčasťou Manchestru United, odkiaľ si ešte na sklonku kariéry odskočil do Queens Park Rangers. V roku 2008 sa však mohlo jeho pôsobenie v tíme „červených diablov“ skončiť.

Prečítajte si aj

Duda už pozná svoju budúcnosť po skončení hosťovania v Norwichi

Záujem prejavil španielsky veľkoklub FC Barcelona, vtedy vedený Holanďanom Frankom Rijkardom. „Bolo to na spadnutie. Barca bola v kontakte s mojím agentom. Po remíze 0:0 v Barcelone som hovoril v tuneli s Rijkardom o svojich pocitoch,“ zaspomínal si Rio Ferdinand citovaný portálom goal.com.

Odchod z Anglicka však mal jeden háčik: „Vždy som hovoril, že by som chcel odísť hrať do zahraničia a zastaviť ma môže len to, ak budem úspešný doma. Mal som šťastie, že som si našiel skvelý klub Manchester United. Odtiaľ bolo takmer nemožné odísť. Porazili sme ich (Barcelonu) a stali sa európskymi šampiónmi, tak prečo by som odchádzal? Barcelona bola vtedy iná. Xavi, Iniesta a Messi ešte neboli tými hráčmi, čo o tri či štyri roky neskôr.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články