Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hazard so zdravím či ekonomická vzpruha? Bieloruská liga nevídane expanduje

MINSK - Bieloruská liga napriek pandémii koronavírusu stále pokračuje a kompetentní na tom nemienia nič meniť. Z ekonomického hľadiska zažíva táto súťaž obrovskú expanziu.
Zdroj: 34736
Zdieľajte:

Podľa britského periodika The Guardian sa podarilo Bieloruskej futbalovej federácii predať tento rok vysielacie práva športovým staniciam z desiatich krajín. Spomínajú sa napr. Rusko, Izrael alebo India. „Je to nebývalá situácia,“ uviedol hovorca Bieloruskej futbalovej federácie Alexandr Alejnik.

„Neočakávali sme, že majú takú kvalitnú ligu,“ pochválil úroveň bieloruského futbalu na klubovej úrovni Viktor Samojlenko z ukrajinskej satelitnej spoločnosti Poverchnost, ktorá zabezpečuje vysielanie stanice Sport 1 na ukrajinskom trhu.

V Bielorusku bolo ku včerajšku potvrdených 94 prípadov nákazy koronavírusom. Prezident Alexandr Lukašenko nemieni na nulových bezpečnostných opatreniach nič meniť. „Lepšie je zomrieť postojačky než žiť na kolenách,“ povedal v sobotu miestnej televízii po hokejovom zápase, na ktorom sa zúčastnil a dodal, „nie sú tu (na ľadovej ploche) žiadne vírusy. Nevidím ich.“

Hoci sa názory na benevolentný bieloruský prístup rôznia, hovorca jedného z najslávnejších tamojších klubov Dinama Minsk Alexandr Strok to vníma ako šancu. „Dúfame, že to zvýši úroveň hry. Futbalisti môžu byť zodpovednejší,“ uviedol v reakcii na to, že stúpa popularita bieloruských tímov a záujem o ne.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Guardian

Diskusia

Podobné články