Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Platini chce donútiť hrať Ribéryho za reprezentáciu

Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini si myslí, že hráči sa nemôžu bezdôvodne vzdať reprezentačnej kariéry. Francúz v rozhovore pre nemecký časopis Bild kritizoval najmä svojho krajana Francka Riberyho.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Platini povedal, že nemá pochopenie pre rozhodnutia hráčov Bayernu Mníchov Nemca Philippa Lahma a Riberyho ukončiť pôsobenie v národnom tíme. Riberymu dokonca v prípade, že neakceptuje reprezenačnú pozvánku, hrozí trojzápasový klubový dištanc.

"Hráči sa nemajú rozhodovať, či chcú hrať v reprezentácii, alebo nie. Je to kompetencia trénerov," povedal Platini. "Keď sa Lahm dohodol s trénerom Joachimom Löwom, že ho nebude nominovať, tak to je v poriadku. V princípe to však je rozhodnutie Löwa, nie Lahma. Ribery je však iný prípad. Keď ho tréner Didier Deschamps pozve, tak musí povinne prísť na reprezentačný zraz. Keď nepríde, tak dostane trojzápasový klubový dištanc," dodal Platini.

Riberyho prekvapujúce rozhodnutie bývalý vynikajúci francúzsky reprezentant nechápe. "Je Francúz a majstrovstvá Európy sa v roku 2016 uskutočnia vo Francúzsku. Musí túžiť po reprezentácii," dodal Platini na záver.

ANKETA: Sú hráči povinní reprezentovať krajinu?

  • Áno, mala by to pre nich byť česť.

    50%

  • Áno, ale iba ak sa tak sami rozhodnú.

    50%

  • Nie, nie sú povinní. Je to každého osobná vec.

    0%

  • Myslím si, že reprezentácie by sa mali zrušiť.

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články