Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Neymar a spol. pod vlnou kritiky. Fanúšikovia kanárikov zúria: Nie ste brazílsky výber!

PRAHA - Výber marcového súpera v príprave poriadne rozlostil fanúšikov Brazílie. Tým prekáža, že svoj tím opäť neuvidia na domácej pôde.
Zdroj: 25276
Zdieľajte:

V marci sa v pražskom Edene odohrá medzinárodný zápas v rámci The Brasil Global Tour, v ktorom českí futbalisti vyzvú Brazíliu. Zatiaľčo českí fanúšikovia prežívajú eufóriu, že uvidia najväčšie hviezdy na vlastné oči, priaznivci "kanárikov" vyjadrujú na sociálnych sieťach nespokojnosť.

Prečítajte si aj

OFICIÁLNE Českí fanúšikovia sa môžu radovať: V marci príde do Prahy Neymarova družina!

Brazília je futbalovou krajinou, preto fanúšikom prekáža, že domácu reprezentáciu videli od roku 2016 na brazílskej pôde (mimo kvalifikáciu MS) len v troch zápasoch. "Výber, ktorý nikdy nehrá na domácej pôde, sa nedá považovať za brazílsky," napísal jeden z fanúšikov na Twitteri. Ani ďalšie komentáre žlto-modrých nešetrili.

Posledný domáci zápas videli brazílski fanúšikovia 10. októbra 2017 v kvalifikácii na majstrovstvá sveta. Pokiaľ však nepočítame nutnú kvalifikáciu, hrali "kanárici" na domácej pôde naposledy 25. januára 2017 proti Kolumbii.

Zápasy Global Tour sú súčasťou propagácie brazílskeho futbalu vo svete medzi rokmi 2012-2022. V dohode sú zápasy v USA, Anglicku, Francúzsku, Austrálii alebo Číne. Fanúšikovia ktirizujú Brazílčanov, že im ide len o peniaze a doma ich často nevidia. Vstupenky na zápasy sa predávajú za vysoké sumy a značná časť putuje do brazílskeho vrecka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články