Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bývalý taliansky reprezentant dostal dva roky za spojenie s mafiou

RÍM - Bývalého talianskeho futbalového útočníka Vincenza Iaquintu odsúdili v stredu na dvojročné odňatie slobody.
Zdroj: 29956
Zdieľajte:

Ako informovala Gazzetta dello Sport, majster sveta z roku 2006 tajne poskytol dve strelné zbrane jeho otcovi Guiseppemu, hoci ten mal zákaz držby zbraní pre údajné prepojenia na kalábrijskú mafiu Ndrangheta.
Vincenzo a Giuseppe Iaquinta boli medzi 149 obžalovanými na procese v talianskom meste Reggio Emilia. ,,Práve mi zruinovali celý život," vyhlásil po odznení rozsudku bývalý kanonier talianskych klubov Udinese a Juventus. ,,Naša rodina nevie, čo slovo Ndrangheta znamená, vyhral som majstrovstvá sveta a som hrdý na to, že pochádzam z Kalábrie, ale nemáme nič spoločné s Ndranghetou," dodal 38-ročný bývalý reprezentant.

Prečítajte si aj

Kto bude trénovať Real Madrid? Conte nemá záujem

Vincenzo Iaquinta však pravdepodobne neskončí vo väzení, pretože taliansky právny systém umožňuje odpykať si tresty do troch až štyroch rokov verejnoprospešnými prácami alebo v domácom väzení.
Sudcovia uznali Giuseppeho Iaquintu za plnohodnotného člena zločineckého zoskupenia Ndrangheta a odsúdili ho na 19 rokov väzenia. Proti verdiktu sa odsúdení ešte môžu odvolať. Informovala agentúra DPA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články