Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Mladá hviezda Manchestru City píše históriu: Tento výkon znamenal zápis do Guinessovej knihy rekordov!

MANCHESTER - Talentovaný brazílsky gólman pôsobiaci v anglickom Manchestri City Ederson Santana de Moraes (24) píše históriu. Mladý brankár sa dočkal oficiálneho zápisu do Guinessovej knihy rekordov!
Zdroj: 28571
Zdieľajte:

Mladý brankársky talent z anglickej Premier League sa oficiálne zapísal do Guinessovej knihy rekordov. Brazílsky reprezentant, ktorý v tejto sezóne vychytal anglický titul Manchestru City, má totiž oficiálne najdlhší výkop na svete.

Prečítajte si aj

FOTO Futbalový svet smúti: Bývalý hráč Premier League zomrel pri autonehode!

Brazílčan sa pokúsil prekonať doterajšie maximum, ktoré činilo rovných 75 metrov. Po prvých dvoch nie príliš vydarených pokusoch, sa do tretice Ederson dočkal. Jeho výkop zaplachtil za 75 metrovú hranicu a Brazílčan vzdialenosťou 75,35 metra oficiálne stanovil nový rekord, ktorým sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov.

Ederson len nedávno o ďalšie dva roky predĺžil zmluvu s Manchestrom City a v kádri úradujúceho anglického šampióna tak môže pôsobiť až do roku 2025. Vedenie klubu ho predĺžením zmluvy odmenilo za výdatnú pomoc pri zisku majstrovského titulu.

24-ročný rodák z brazílskeho Sao Paula do Anglicka prišiel minulý rok z Benficy Lisabon ako druhý najdrahší brankár histórie, vtedy podpísal zmluvu na šesť rokov, ktorú teraz už predĺžil. K zisku titulu prispel vyrovnanými a spoľahlivými výkonmi, v 36 dueloch inkasoval len 26 gólov, čo je najmenej z celej Premier League a pridal aj 17 čistých kont. Tímu výdatne pomáhal aj skvelou rozohrávkou, čo bol pre Guardiolu hlavný dôvod nákupu brazílskeho talentu.

"Hneď v prvom období ukázal, že má všetko potrebné na to, aby bol jedným z najlepších brankárov na svete," vyhlásil na adresu Edersona športový riaditeľ City Txiki Begiristain. "Predĺženie zmluvy svedčí o tom, že klub je so mnou spokojný a že mi verí," povedal Brazílčan, ktorý by zhruba za mesiac mal reprezentovať kanárikov na nadchádzajúcom svetovom šampionáte v Rusku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články