Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan obhájil trofej: Tréner so zmiešanými pocitmi

TRNAVA - Futbalisti bratislavského Slovana zvíťazili v utorkovom finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2017/2018 v Trnave nad MFK Ružomberok 3:1 a obhájili trofej z vlaňajška. Hlavný rozhodca Patrik Hrčka poslal oba tímy v 72. minúte do šatní po opakovanom hádzaní delobuchov fanúšikmi Slovana a nariadil vypratať ich sektor, finále sa dohralo bez ich prítomnosti.
Zdroj: 28263
Zdieľajte:

Slovanu pripadne putovný pohár a zinkasuje prémiu 50.000 eur, zdolaný finalista si prilepší o 20.000 eur. "Belasí" si vďaka triumfu v národnom pohári zaistili miestenku v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2018/2019 a opäť zabojujú o Československý Superpohár. Slovan získal do vitríny rekordnú pätnástu trofej SP, ôsmu od roku 1993. Pokiaľ skončí v tabuľke Fortuna ligy do 3. miesta, budú hrať mužstvá na 4. až 7. priečke barážové stretnutia o účasť v 1. predkole EL.

finále Slovnaft Cupu 2017/2018 - Štadión A. Malatinského, Trnava:

Pozrite si aj

VIDEO Tomuto neuveríte: Hráč ukázal rozhodcovi žltú kartu!

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 3:1 (1:0)

Góly: 25. Šporar, 48. Božikov, 60. Holman - 58. Gál-Andrezly. Rozhodovali: P. Hrčka - D. Hrčka, Ádám, ŽK: Bajrič - Daniel, Pikk, P. Maslo, 4405 divákov

Slovan: Šulla - Čikoš, Bajrič, Božikov, Sekulič - Nono - Rabiu, Holman (82. De Kamps), Moha - Čavrič (72. Hološko), Šporar (89. Vittek)

Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo, Jonec, Pikk - Ľupták (81. Takáč) - Daniel, Qose, Gešnábel, Gál-Andrezly (72. Kostadinov) - Gerec (90. Kunca)

Ako prvý pohrozil Slovan, krížny volej Čavriča preletel vedľa pravej žrde ružomberskej bránky. "Belasí" sa snažili kombinačnou hrou dostať za obranu súpera, ale ten odolával a pokúšal sa o rýchle brejky. Tie však neviedli k úspechu a početné fanúšikovské tábory finálových aktérov boli dlhší čas svedkami nie príliš atraktívneho futbalu. Až v 25. minúte si na center Mohu z ľavej strany najvyššie vyskočil Šporar a umiestnenou hlavičkou nedal Macíkovi šancu - 1:0. Inkasovaný gól Ružomberčanov neprinútil k zvýšeniu ofenzívnej aktivity, Slovan mal hru pod kontrolou. V 42. minúte Šporarovu krížnu prihrávku odkopol pred Holmanom v poslednej chvíli P. Maslo a zabránil druhému gólu v sieti "Ruže". Liptáci si mohli vydýchnuť aj po situácii, keď zákrok Pikka na Šporara neposúdil hlavný rozhodca P. Hrčka ako nedovolený.

Slovan zvýšil náskok v 48. minúte, keď sa po rohu Holmana presadil hlavou stopér Božikov - 2:0. Ružomberku sa podarilo znížiť o desať minút po chybe obrany Slovana, ktorú potrestal Gál-Andrezly - 2:1. Finále mohlo dostať nový náboj, ale už o dve minúty Holman zblízka vrátil Slovanu dvojgólové vedenie - 3:1. Následne zo sektoru slovanistických fanúšikov dopadlo na trávnik niekoľko delobuchov a arbiter z obáv o bezpečnosť prvýkrát prerušil zápas. Ultras Slovana prišli dohovoriť kapitán Sekulič i klubová ikona Vittek, ale nepochodili. Situáciu, aj to iba na pár minút, upokojili slová viceprezidenta klubu Ivana Kmotríka ml. Po ďalšej várke delobuchov však nasledoval pokyn rozhodcu, aby mužstvá odišli do šatní a finále pokračovalo po vyprataní sektora fanúšikov Slovana. V 84. minúte mohol vrátiť Ružomberok do hry Regec, ale loptu poslal trestuhodne vysoko nad bránku.

hlasy po zápase (zdroj: TV Dajto):

Martin Ševela, tréner Slovana: "V zápase bola emócia, kontrolovali sme jeho priebeh. Trocha ma mrzí prerušenie, nemalo by sa to stávať, pribrzdilo to tempo. Tiež ma mrzí inkasovaný gól, lebo vyplynul zo straty koncentrácie, potom sme však výborne zareagovali. Bolo to napäté až do konca, aj keď priebeh finále bol trošku jednoduchší ako v semifinále. Tretí gól nás dostal do pokojnejších vôd."

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Bol to finálový zápas, nezostáva mi nič iné, len pogratulovať Slovanu k zisku pohára. Ďakujem mojim hráčom za peknú cestu do finále. Slovan bol favorit, čo potvrdil, chceli sme zvíťaziť, ale súper bol lepší. Jeho skúsenosti boli cítiť. Zároveň sa chcem poďakovať našim fantastickým divákom, že prišli v hojnom počte a povzbudzovali. Po kontaktnom góle sme potrebovali udržať jednogólové manko, aby sme sa v závere mohli dostať do tlaku. Súper však dal vzápätí gól a mal kvalitu, aby si to ustrážil."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články