Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Odchovanec Arsenalu zažil krušné prestupové obdobie: Sedel som v aute a plakal

LONDÝN - Odchovanec londýnskeho Arsenalu rozprával o tom, ako prežíval januárové prestupové obdobie.
Zdroj: 27333
Zdieľajte:

Útočník Wolverhampton Wanderers Benik Afobe priznal, že plakal od šťastia, keď sa dozvedel, že sa vracia do svojho bývalého klubu na hosťovanie z Bournemouthu.

Benik Afobe strelil v drese Wolves 23 gólov v 48 zápasoch pri svojom prvom pôsobení na Molineux od januára 2015 do januára 2016. No v aktuálnej sezóne strelil dvadsaťštyriročný útočník iba jediný gól v 22 zápasoch Premier League.

"Najprv som mal prestúpiť, potom nie, a to isté dookola dvadsať minút do konca prestupového obdobia. Bolo to stresujúce," povedal Afobe pre BBC WM.


Sledujte nás na Instagrame a už vám žiadne novinky zo sveta futbalu neujdú!


"Vo svojej kariére som mal dve naozaj vážne zranenia, no tých šesť hodín čakania bolo pre mňa najťažších v mojom živote. Tak veľmi som chcel ísť späť do Wolverhamptonu.

"Myslím, že som odohral iba jeden celý zápas v tejto sezóne, takže to bolo pre mňa naozaj ťažko. Som vďačný, že mám okolo seba dobrých ľudí a pomohli mi vrátiť sa sem.

"Sedel som v aute a plakal od šťastia, keď mi oznámili, že odchádzam dvadsať minút do konca uzávierky. Vedel som, že už je to definitívne rozhodnutie."

Prečítajte si aj

VIDEO+FOTO Batshuayi si po prvom zápase získal srdcia fanúšikov BVB: Neuveríte, prečo prestúpil do Borussie Dortmund!

Benik Afobe poďakoval trénerovi Bournemouthu, Eddiemu Howeovi, že aj napriek tomu, že si jeho odchod neželal, dal mu napokon povolenie odísť.

"Keď som povedal, že sa chcem vrátiť ku Wolves, okamžite to zamietol. No zavolal mi a povedal, že aj napriek tomu, že ma nechcel pustiť vie, že som dobrý chalan a chcel pre mňa to najlepšie. Som vďačný jemu a Bournemouthu za to, že ma ku Wolves pustili."

Benik Afobe je dvadsaťštyriročný futbalista z Londýna, ktorý vyrastal v akadémii Arsenalu Londýn, v ktorom ale v prvom tíme neodohral ani zápas. Od roku 2010 hosťoval v Huddersfielde, Readingu, Boltone, Millwalle, Sheffielde či v MK Dons. V roku 2015 prestúpil do Wolverhamptonu Wanderers, kde zažil svoju najlepšiu sezónu. O rok neskôr sa stal hráčom Bournemouthu a v 63 zápasoch má na svojom konte zatiaľ desať gólov. Na seniorskej úrovni reprezentuje DR Kongo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články