Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

LM: Slovan strelil oba góly, ale nevyhral

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali v stredajšom prvom zápase play off Ligy majstrov 2014/2015 na bratislavských Pasienkoch s bieloruským majstrom BATE Borisov 1:1. Zverencom českého trénera Františka Straku sa tak do odvety, ktorá je na programe v utorok 26. augusta v Bielorusku, nepodarilo vybojovať si viac ako sľubnú pozíciu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

1. zápas play off LM 2014/2015:

Slovan Bratislava - BATE Borisov 1:1 (0:1)

Góly: 80. Vittek - 44. Jablonský (vlastný), ŽK: Hudák, Soumah, Gorosito - Chaguš, Krivec, A. Voloďko. Rozhodovali: Benquerenca - Miranda, Soares (všetci Port.), 8461 divákov (vypredané).

zostavy a striedania:

Slovan: Perniš - Čikoš, Hudák, Gorosito, Jablonský – Štefánik (46. Lásik), Grendel - Milinkovič, Soumah, Žofčák (59. Halenár) - Fořt (72. Vittek)

BATE: Černik - Chaguš, Poľjakov, Filipenko, Mladenovič - Olechnovič, Lichtarovič (68. Karnickij), A. Voloďko - Gordejčuk, Rodionov (86. Signevič), Krivec

Nik sa nepustil do úvodného náporu, no Slovan postupne prebral iniciatívu. BATE akoby prepustilo domácim stred poľa a tak už v 10. minúte mohol otvoriť skóre Fořt. Ten sa dostal do čistej šance po zahratej štandardke a závare v 16-ke. O tri minúty prišiel v 16-ke hostí ďalší závar po rohu Slovana, ale spätnú hlavičku spoluhráča nedostal do siete ani Gorosito. A neujala sa ani strela Žofčáka v 16. minúte zo strednej vzdialenosti, ktorú Černik vyboxoval. BATE odpovedalo strelou nad v podaní Chaguša, no najväčšia šanca hostí v dovtedajšom priebehu prišla v 26. minúte. To z priameho kopu po faule Hudáka na hranici 16-ky po potiahnutí protihráča kopal loptu Krivec a trafil brvno. Po polhodine BATE prebralo opraty a v 33. minúte Voloďko tvrdo pálil mimo z odrazenej lopty po rohu. V 37. minúte si Rodionov po úniku do pokutového územia zasekol protihráča, ale strieľal mimo. Päť minút pred prestávkou strelu Kriveca Perniš bez problémov zlikvidoval, no v 44. minúte už nešťastne kapituloval. Center Kriveca si tiesnený útočníkom Rodionovom napálil do vlastnej siete obranca domácich Jablonský.

Na začiatku druhého dejstva sa spustil jemný dážď, šťastie však domácim dlho nepriniesol. Slovan v snahe vyrovnať začal aktívne kombinovať na polovici súpera, ale do šancí sa nedostával. Naopak, v 56. minúte ho mohol poslať do kolien Rodionov, ktorý unikol ofsajdovej pasci, ešte si zasekol obrancu, ale jeho strelu bravúrne kryl Perniš. Potom to skúsil Čikoš, ale jeho strelu skrotil Černik. V 76. minúte sa prebíjal vo vnútri pokutového územia do zakončenia Soumah, ale jeho strelu obranca v páde zblokoval na roh. V 80. minúte to ale na radosť domáceho publika konečne vyšlo, striedajúci Vittek dobre prebral prihrávku Halenára z ľavej strany a krížnou strelou nezadržateľne vyrovnal. O pár okamihov povzbudený Slovan mohol priebeh otočiť, strela Halenára ale letela vysoko nad. BATE, ktoré dovtedy skúsene kontrolovalo súboj, sa dostalo pod silný tlak. V 85. minúte Slovan strelil gól po hlavičke Gorosita po centri Milinkoviča, ale rozhodcovia odpískali ofsajd. V záverečných minútach búšenie domácich už zmenu skóre neprinieslo a tak do odvety o čosi v lepšej pozícii pôjde BATE.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články