Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO 5 najväčších talentov slávnej La Masie

BRATISLAVA - Barcelonská akadémia La Masia je liahňou obrovských talentov, my sme sa pozreli na päticu, ktorá by mohla čoskoro nazrieť do prvého tímu.
Zdroj: pinterest.com
Zdieľajte:

Carles ALENA

V príprave trénoval s prvým tímom, v súťažných zápasoch debutoval v domácom pohári proti Herculesu a hneď dal gól. Vzorom osemnásťročného záložníka bol Rivaldo, na rozdiel od brazílskeho kúzelníka sa ale v Barcelone naučil aj kvalitne brániť. Rastie z neho komplexný hráč a preto s ním v klube rozhodne počítajú.

Prečítajte si aj: Barcelona prepisuje históriu španielskeho futbalu: Toto sa nikomu nepodarilo 46 rokov!

Jordi MBOULA

Len nedávno sa stal jeden z jeho gólov hitom internetu, v juniorskej Lige majstrov proti Dortmundu prešiel cez pol ihriska a neomylne zavesil. S loptou dokáže tento sedemnásťročný ofenzívny záložník pracovať vo veľkej rýchlosti, aj preto ho niekedy prirovnávajú k mladému Thierrymu Henrymu. O jeho služby je záujem v anglickej Premier League, no Barcelona už pre neho pripravuje novú zmluvu.

Alex COLLADO

Collado sa vyžíva v súbojoch jeden na jedného, v Barcelone si ale najviac pochvaľujú jeho presné pasy. Svojou vycibrenou ľavačkou dokáže tento sedemnásťročný hráč rozdať presné kolmé prihrávky, ale aj nebezpečné centre. Jeho vzorom je španielsky reprezentant David Silva.

Oriol BUSQUETS

S dlhoročnou oporou Barcelony Sergiom má spoločné nielen priezvisko, ale aj pozíciu na trávniku. Hoci je stredným záložníkom, na ihrisku sa pohybuje bližšie k súperovej bráne a má dobrý čuch na strieľanie gólov. Zabúdať nesmieme ani na jeho veľmi dobrú techniku.

Seung WOO LEE

V túto chvíľu už mal byť vo svojej kariére niekde inde, ale výrazne ho poznamenal trest od FIFA, kvôli ktorému dosť stratil. Preto sa teraz trochu trápi v dorasteneckom tíme Barcelony. Keď má ale deň, je schopný spraviť súperovi obrovské problémy. Má skvelý výber miesta v pokutovom území a pred bránkou dokáže byť zabijakom.

Prečítajte si aj: Barcelona si uctí legendu: Po Cruyffovi pomenujú nový štadión
Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, goal.com

Diskusia

Podobné články