Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žilina vygumovala bezzubý Slovan

MŠK Žilina dnes vyškolila ŠK Slovan Bratislava.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v pondeľňajšej dohrávke 29. kola Corgoň ligy 2013/2014 v Žiline 0:2. V oklieštenom zložení bez zranených Róberta Vitteka, Nicolasa Gorosita a Dušana Perniša, suspendovaného Tomáša Bagiho a chorého trénera Jozefa Valoviča, "belasí" nevyužili šancu obhájiť majstrovský titul. Najbližšiu príležitosť budú mať v sobotu na Pasienkoch proti ViOn-u Zlaté Moravce.

MŠK Žilina - Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Góly: 33. a 83. Škvarka. Rozhodca: Vnuk, ŽK: Hučko, Jurčo, Škvarka - Milinkovič, 2877 divákov.

Zostavy a striedania:

MŠK Žilina: Krnáč - Kadlec, Piaček, Škriniar, Hučko - Pečovský - Jurčo (74. Jelič), Káčer, Škvarka, Mihalík (90. Guba) - De Oliveira

Slovan Bratislava: Polaček - Bagayoko, Hudák, Niňaj, Josimov - Mészáros (46. Soumah), Kolčák (74. Matejka), Grendel, Milinkovič - Halenár, Peltier

Úvodná desaťminútovka bola v znamení oťukávania, no v 12. minúte mohol otvoriť skóre domáci Jurčo, v šanci sa dostal sám za obranu, ale trafil iba Polačekove nohy. Vzápätí to skúsil William, ktorý sa pretlačil do zakončenia v 16-ke, ale ukázal viac sily ako rozumu a technický pokus letel vysoko nad. Slovan odpovedal Mészárosom po rýchlom brejku, ale zakončenie neprinieslo úspech. Zaujímavý úsek hry priniesol štipľavú strelu Káčera, mizerná dorážka Mihalíka domácich nemrzela, lebo sa mával ofsajd a o minútu gól šošonov neplatil pre postavenie mimo hry. V 31. minúte mali hostia šancu, ale Halenár priamy kop zo 16-ky myslel lišiacky pod nohy múru, bol z toho len roh. O pár okamihov chyboval Škriniar, unikal mu Milinkovič, ale napokon obrana domácich snahu hostí zastavila. Domáci išli do vedenia v 33. minúte, keď Škvarka dorazil strelu Jurča. Slovan skúsil vyrovnať v 36. minúte, Halenár dobre trafil spoza 16-ky volej, ale Krnáč bol na mieste. V 39. minúte mohlo byť o dva góly, ale Kadlecovu tvrdú strelu Polaček lapil.

Hostia mohli vyrovnať v 48. minúte, keď striedajúci Soumah využil chybu Škriniara v strede domácej obrany, išiel sám, ale strelil len do Krnáča. Žilina bola kombinačnejšia, William mohol v 52. minúte z vnútra 16-ky streliť druhý gól, ale obrana zblokovala na roh. V 58. minúte krásnu kombináciu domácich zakončil Jurčo, ale prestrelil. Po hodine hry dlhý center na zadnú žrď Piaček vrátil do ohňa, strela Jurča trafila len hornú žrď, a do siete neprešla ani následná dorážka Škriniara, keď na bránkovej čiare odvrátil Niňaj. A domáci mohli pykať v 64. minúte, lopta v 16-ke skončila až na hlave Milinkoviča a od nej na brvne brány Krnáča. Žrď bránky Slovana sa zatriasla opäť v 69. minúte po projektile Škvarku, ten istý hráč premrhal šancu aj o pár okamihov, keď netrafil odkrytú bránu hostí. V 77. minúte opäť zlyhal v zakončení Škvarka, brejk potiahol Pečovský, po jeho prihrávke ale agilný Žilinčan len nastrelil loptu do Polačeka. No v 83. minúte to hrdina zápasu Škvarka dokázal, keď síce na dvakrát, ale predsa konečne úspešne zakončil prečíslenie domácich päť na dvoch. Rozhodol tak o zaslúženej výhre domácich.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články